Supă cremă de cartofi şi gulii

supa-crema-cartofi-gulii-totul-despre-mame

Prânzul perfect – supă cremă de cartofi și gulii

Gulia este un membru al familiei brassica, având un gust apropiat cu cel al verzei, al țelinei și cartofilor. Este frecvent tăiată în bucăți și consumată crudă, însă este perfectă și pentru o supă cremă de cartofi și gulii. Iată cum puteți prepara acest prânz bazat pe legume în propria bucătărie, în doi timpi și trei mișcări!

Ingrediente pentru supă cremă de cartofi și gulii:

3 linguri de ulei de măsline extra-virgin
1 ceapă medie
2 căței de usturoi
1 kilogram de gulii (1-2 bulbi)
1 cartof mare
4 căni de zeamă de supă de legume, fără sare
1/2 cană de nuci pecan
2 linguri de frunze de pătrunjel proaspăt tocate

3 pași pentru a prepara supă cremă de cartofi și gulii:

1. Se toarnă cele 3 linguri de ulei de măsline într-o oală medie de supă, la foc potrivit. Se adaugă ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt în prealabil. Se amestecă pentru a acoperi toată compoziția cu ulei, după care se pune un capac și se lasă până când încep să se înmoaie legumele și se rumenesc ușor, pentru aproximativ 5 minute.

2. Guliile se curăță și se toacă mărunt, la fel procedând și în cazul cartofului. Acestea se adaugă în oală, alături de zeama de la supa de legume. Se crește căldura de la mediu la mare și se aduce compoziția la punctul de fierbere, după care se reduce focul la mediu-scăzut. Se acoperă cu un capac și se gătește până când guliile și cartoful se frăgezesc, între 15 și 20 de minute.

3. Folosiți un mixer sau un blender pentru a pasa legumele și supa, până când se omogenizează. Nucile pecan se rumenesc într-o tigaie mică, la foc mediu-scăzut timp de câteva minute și se toacă mărunt după ce se răcesc. Se ornează fiecare bol de supă cremă de cartofi și gulii cu pătrunjel proaspăt tocat și nuci pecan.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație