Supă de roşii cu gorgonzola

Supă de roșii iute și aromată

 

O supă pe zi ține medicul departe!

Hmm, da, recunoaștem că în proverbul original era vorba de un măr (An apple a day keeps the doctor away), dar suntem siguri că este valabil și pentru supă, mai ales dacă este preparată cu ingrediente delicioase și sănătoase cum ar fi roșii, usturoi sau ardei iute.

Rețeta de mai jos este una dintre preferatele noastre, deoarece se prepară cât ai zice “supă de roșii” și este nemaipomenit de gustoasă.

 

Ingrediente:

  • 15 roșii mari
  • 5 linguri bulion
  • 1/2 cană de apă
  • 1 cană de lapte
  • 200 de grame de brânză Gorgonzola
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • sare după gust
  • ardei iute

 

Cum se face?

Spălați roșiile, tăiați-le în două și puneți-le în blender. Puneți apă la fiert, turnați roșiile blenduite, bulionul, uleiul de măsline și laptele. Amestecați bine, adăugați usturoiul pisat, sare după gust și busuiocul uscat. Partea mai complicată s-a încheiat.

Acum lăsați supa să fiarbă la foc mediu un sfert de oră.

Înainte de servire adăugați brânza Gorgonzola și, pentru curajoși, puțin ardei iute. Ah, și să nu uităm un detaliu important! Dacă lângă această supă este și o baghetă proaspătă o să ajungeți în al nouălea cer culinar!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație