Supă de roșii cu usturoi și busuioc

supa-de-rosii-cu-busuioc-totul-despre-mame

Prânzul mămicilor grăbite – supă de roșii cu usturoi și busuioc

Nu știi ce să-i mai prepari piticului delicios la ora pânzului? Ei bine, această rețetă de supă de roșii cu usturoi și busuioc este ușoară, rapidă și îi oferă substanțe nutritive de care organismul are nevoie.

Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a face și tu acest preparat în propria bucătărie!

Ingrediente pentru supă de roșii cu usturoi și busuioc:

1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
1 ceapă mică tocată
4-6 căței de usturoi tocați
sare după gust
900 grame de roșii, scoase semințele și tocate
un vârf de cuțit de zahăr (opțional)
2 crenguțe mari de busuioc sau aproximativ 16 frunze
1 litru de apă
piper negru proaspăt măcinat
parmezan ras (opțional)
1/4 cană de orez sau tapioca

pentru garnitură:

crutoane de usturoi (felii subțiri de baghetă de pâine, ușor prăjite și frecate cu un cățel de usturoi)

5 pași pentru a prepara supă de roșii cu usturoi și busuioc:

1. Se încinge uleiul la foc mediu, într-o oală mare de supă. Se adaugă ceapa curățată și tocată mărunt în prealabil. Se lasă să se gătească, amestecând des, până se înmoaie, pentru aproximativ 5 minute. Se adaugă jumătate din cantitatea de usturoi și un vârf generos de cuțit de sare. Se mai lasă să se gătească și usturoiul, amestecând frecvent, timp de aproximativ 30 secunde – 1 minut.

2. Se adaugă roșiile, zahărul, crenguțele sau frunzele de busuioc și restul de usturoi. Se lasă la fiert pentru aproximativ 15-20 de minute sau până când sunt gătite roșiile și sunt parfumate.

3. Se adaugă apa și sare după gust. Se aduce compoziția la punctul de fierbere, se acoperă cu un capac și se reduce căldura la mic. Se fierbe timp de 15 minute, după care se adaugă orezul sau tapioca și se mai fierbe timp de încă 15 minute sau până când se gătesc aceste ingrediente.

4. Se scot crenguțele de busuioc și se pasează cu ajutorul unui blender compoziția, având grijă să puneți un prosop peste partea e sus a blenderului, pentru a nu stropi. Dacă utilizați roșii proaspete cu coajă și doriți o supă cu o textură mai fină, puteți folosi o sită pentru a o strecura.

5. Se adaugă iar supa în oală, se adaugă piper după gust și se mai condimentează cu sare, daca e nevoie. Se servește cu crutoane cu usturoi și / sau parmezan ras. După servire, o puteți ține la frigider, la rece.

Dacă vă place supa de roșii, dar vreți să faceți și alte combinații, puteți urmări acest video cu Horia Vîrlan, care pregătește o supă de roșii cu tăiței:

Citește și:
Supă cremă de ceapă și crutoane
Tocăniță de linte
Supă cremă de mazăre cu busuioc şi mentă
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()