Prânzul în familie. Tocănița de iepure, un deliciu pentru mari și mici

tocanita de iepure

Tocănița de iepure, o mâncare gustoasă și sățioasă

Probabil că ți-a stat gândul la un preparat cu vânat, însă nu erai sigură cum îl poți găti, astfel încât carnea să fie fragedă, iar rezultatul final delicios. Ți-am pregătit o rețetă de tocăniță de iepure, preparată la cuptor în aproximativ două ore și jumătate.

Ingrediente pentru tocănița de iepure:

3 linguri de făină
2 lingurițe de cimbru uscat sau 2 linguri de frunze de cimbru proaspăt tocat
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
15 grame de unt
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
1 iepure mare sau 2 iepuri mici, împărțiți în 8 bucăți
6 felii de bacon afumat, tăiat în pătrățele de 2 centimetri
2 cepe, curățate și tocate
500 de mililitri de cidru
300 de mililitri de supă de legume sau de pui
2 frunze de dafin
350 de grame de morcovi, curățați
150 de grame de mazăre congelată

6 pași pentru a prepara tocănița de iepure:

1. Făina, cimbrul și un vârf de cuțit de sare, alături de piper negru proaspăt măcinat, se adaugă într-o pungă mare de congelator. Bucățile de iepure se adaugă în pungă, pe rând, agitându-se bine, până când sunt acoperite de făina condimentată. Se transferă pe un tocător.

2. Untul se topește alături de o lingură de ulei, într-o tigaie mare, la foc mediu. Se prăjesc bucăție de iepure, până când se rumenesc pe toate părțile/ Se adaugă picioarele din față și din spate într-un vas termorezistent. Celelalte bucăți se pun pe o farfurie, se acoperă și se dau deoparte. Acestea se gătesc într-un timp mai scurt, așa că pot fi adăugate mai târziu.

3. Se încălzește cuptorul la 170 grade Celsius. Se mai adaugă puțin ulei în tigaie și se gătește baconul, până când se rumenește. Se adaugă baconul în vasul cu iepure. Se rumenește și ceapa timp de 5-7 minute sau până când se înmoaie și se rumenește ușor. Se adaugă ceapa în vs și se presară cu făina rămasă din pungă, amestecându-se bine.

4. Se toarnă jumătate din cantitatea de cidru în tigaie și se amestecă energic cu o lingură de lemn. Se fierbe timp de câteva secunde, la foc mic, după care se toarnă în caserolă. Se adaugă restul de cidru și zeamă de la supă. Se adaugă frunzele de dafin în vasul termorezistent, se acoperă cu un capac și se lasă la cuptor, în centru, pentru 45 de minute.

5. Se scoate caserola din cuptor, se adaugă carnea de iepure păstrată și morcovii, asigurându-te că este acoperită de lichid carnea, în mare parte. Se mai dă la cuptor timp de încă 1-2 ore. După o oră, se verifică iepurele – atunci când carnea începe să cadă de pe os, iepurele este gata. Rotește bucățile de iepure la fiecare 30 de minute.

6. După ce se gătește carnea, se transferă vasul pe aragaz, se aduce la punctul de fierbere, la foc mic, și se fierbe 3-5 minute sau până când lichidul se reduce la consistența unui sos ușor îngroșat. Se amestecă mazărea congelată și se fierbe timp de încă trei minute. Se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se poate servi.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()