Tochitură moldovenească- când ți-e dor de o masă ca la mama acasă

tochitura moldoveneasca

Rețeta tradițională de tochitură moldovenească

Această rețetă tradițională de tochitură moldovenească merge perfect în combinație cu un ou ochi și o porție generoasă de mămăliguță. De asemenea, este recomandată mai ales pentru prânz, deoarece nu am vrea să consumăm alimente atât de grele pentru stomac chiar înainte de culcare. Puteți prepara mămăliga după propriile preferințe, iar la o brânză de burduf bună pusă alături suntem siguri că nu va zice nimeni pas. Veți avea gata un prânz delicios și hrănitor în aproximativ o oră și douăzeci de minute. Iată ce pași trebuie să urmați pentru acesta!

Ingrediente pentru tochitură moldovenească:

250 de grame de pulpă de porc
150 de grame de cârnați afumați
100 de grame de slănină
1-2 linguri de ulei
1/2 pahar de vin alb sec
2-3 căței de usturoi
1-2 linguri de pastă de tomate
100 mililitri de apă
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
boia de ardei dulce
cimbru și dafin

3 pași pentru a prepara tochitură moldovenească:

1. Se încinge uleiul într-un ceaun și se adaugă slănina și carnea de porc tăiată în prealabil în cubulețe. Se amestecă bine, cu ajutorul unei linguri de lemn, până în momentul în care slănina începe să se topească, iar carnea începe să se gătească.

2. Se adaugă apa, sare, piper și ce condimente mai doriți, jumătate din cantitatea de usturoi tocat mărunt înainte. Se lasă la fiert, până în momentul în care se evaporă tot lichidul. Se adaugă și cârnații afumați, precum și o foaie de dafin udată și stoarsă.

3. Dacă nu s-a frăgezit încă și carnea, se mai adaugă un pahar cu apă și se fierbe până la evaporare. Se adaugă jumătate de pahar de vin alb sec și jumătatea rămasă de usturoi. Se toarnă și pasta de tomate diluată în puțină apă, se amestecă, se acoperă cu un capac și se lasă să scadă apă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()