Pui cu linte și legume

Alexandra Constantin
pui cu linte și legume

Rețeta de pui cu linte și legume nu numai că este ușor de preparat, ci este și una foarte hrănitoare. Iar combinația dintre pui, linte și legume este una pe placul și celor mai mofturoși copii.

Vrei să gătești ceva rapid pentru întreaga familie? Să fie gustos și sănătos? Atunci trebuie să încerci rețeta de pui cu linte și legume. În timp ce asocierea dintre pui și linte este una bogată în proteine, legumele pe care le adaugi la prepararea mâncării aduc un aport important de vitamine și minerale, nutrimenți esențiali pentru buna dezvoltare a copilului, arată www.netmums.com.

Cum prepari rețeta de pui cu linte și legume

INGREDIENTE

4 morcovi (tăiați cubulețe)

400 de grame roșii

100 de grame linte roșie

1 ceapă

2 căței de usturoi

500 ml de supă sau de apă

boia de ardei dulce

2 piepți de pui

ulei

PREPARARE

Curăță cepa și usturoiul, apoi taie-le cât mai mărunt. Pune-le într-o oală, adaugă o lingură de ulei și puțină apă și lasă-le să se soteze câteva minute (să devină mai moi). Adaugă morcovii tăiați cubulețe și mai lasă pe foc 5-7 minute.

Pune lintea bine spălată și amestecă bine, după care toarnă roșiile curățate de pieliță și tăiate cuburi. Adaugă jumătate din cantitatea de supă/apă și un praf de boia de ardei dulce.

Dă focul la mic, pune capacul și mai lasă aproximativ jumătate de oră (ca să se gătească bine morcovii). Amestecă din când în când și mai adaugă apă sau supă dacă este nevoie

Pasează puțin cu blenderul dacă vrei să obții un sos mai gros. Fierbe carnea tăiată cuburi separat, apoi pune-o peste sosul de linte și legume. Mai lasă mâncarea pe foc încă 10-15 minute.

Sfat: Mâncarea de pui cu linte și legume o să iasă și mai gustoasă dacă adaugi la prepararea ei ardei gras roșu, țelină, ciuperci și dovleac plăcintar. Acestea pot să înlocuiască jumătate din cantitatea de morcovi.

Lintea, sursă importantă de proteine și de fibre

Spre deosebire de alte leguminoase, stomacul micuților poate să digere mai bine lintea, fapt ce face ca ea să poată să fie introdusă în alimentația lor în jurul vârstei de 9-10 luni. Cu toate acestea, bine este să discuți cu medicul pediatru înainte de a o include în dietă, mai ales dacă există istoric de alergii alimentare în familie. Nu numai că este o bună sursă de proteine, lintea este bogată și în fibre (ideale pentru sănătatea digestivă), dar și în vitamine (B1, B6, B9, B3) și minerale (fier, magneziu, fosfor, calciu). Bine este ca la început să se ofere copilului piure de linte (indicat este să se înceapă cu cea roșie), iar mai apoi să se combine cu carne și/sau legume, cum este și cazul rețetei de pui cu linte și legume.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 http://www.istockphoto.com/photo/vegetable-soup-gm172762661-5135243

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa