Mini pizza pentru copii, gustoasă și ușor de preparat

Alexandra Constantin

Îi pregătești tot felul de mâncăruri, dar micul mofturos nu pare deloc impresionat și nici nu vrea să guste? Îți venim în întâmpinare cu o rețetă cu care nu ai cum să dai greș: mini pizza pentru copii, un preparat ideal pentru zilele în care ai puțin timp la dispoziție pentru gătit.

Burgerii și pizza se numără printre mâncărurile care au mare succes în rândul copiilor. Vestea bună este că aceste preparate pot face parte din alimentația micuțului tău, singura condiție este să fie gătite astfel încât să fie cât mai sănătoase. Poți să încerci rețeta de mini pizza pentru copilul tău, mai ales că ai nevoie de doar 20 de minute pentru a o prepara, arată www.mumsnet.com. Iar ca rețeta să aibă succes garantat poți să decorezi mini pizza astfel încât să pară niște fețe zâmbitoare. La prepararea rețetei te poate ajuta și copilul, o ocazie perfectă pentru a petrece timpul împreună. Mini pizza este un preparat ideal pentru masa de seară, pentru micul dejun, dar și pe post de gustare.

Cum prepari rețeta de mini pizza pentru copii

INGREDIENTE

200 grame de carne de pui sau de curcan (tăiată cuburi sau felii)

1 ardei gras (orice culoare)

1 castron de brânză rasă (un sortiment care să se topească)

6 brioșe

130 grame de sos de roșii

1 castron de boabe de porumb

măsline (negre și verzi)

3 roșii

condimente (după preferințe)

PREPARARE

Tai brioșele în două, după care pui sos de roșii cu o lingură și întinzi bine. Peste sosul de roșii adaugi un strat de brânză rasă.

Pui feliile de legume, măslinele, boabele de porumb și carnea astfel încât să faci o față zâmbitoare (ochii din măsline, părul din ardei gras, nasul din bucăți de carne, obrajii din boabe de porumb, iar gura din felii de roșii).

Încingi tigaia grill, pui brioșele și lași la foc mediu până se topește bine brânza.

Truc: Te poți juca cu ingredientele pentru mini pizza de fiecare dată când o prepari. Poți să faci rețeta doar cu legume, cu fructe de mare sau cu mai multe feluri de carne.

Ardeiul gras, aliat al sănătății digestive

Bogat în vitamine (K, E, A, C, B) și minerale (fier, magneziu, sodiu, potasiu, calciu), ardeiul gras completează lista legumelor care pot fi introduse încă din primele săptămâni de diversificare în alimentația copilului. Nu numai că are un risc mic de alergii, ci este o sursă importantă de antioxidanți și de carotenoide. Parte din alimentație, ardeiul gras ajută la prevenirea problemelor digestive, ține la distanță afecțiunile cardiovasculare, cele ale sistemului nervos și osos. Dacă la începutul diversificării leguma se oferă fiartă, coaptă sau preparată la aburi sub formă de piure, mai târziu poate să fie consumată crudă, mai ales că este o bună variantă de finger food.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa