Aceste roti cu spanac sunt o modalitate practică de a-i face cunoștință copilului cu altfel de cereale ca sorgul și meiul sub formă de făină. Aceste făinuri sunt mai bogate în fibre, fier și acid folic decât făina din grâu.
Dacă le introduceți în alimentația copilului în primul an de viață le vor accepta mai ușor decât dacă le vor gusta când sunt adulți. Pe lângă calitățile acestor făinuri, acest preparat asigură nutrienți esențiali din spanac și brânza indiană Paneer.
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de coacere: 10 minute
Porții – 4 roti
Roți cu spanac – rețeta
INGREDIENTE
2 lingurițe făină de sorg
2 lingurițe făină de mei
4 lingurițe spanac tocat
Cubulețe de brânză Paneer
Sare
Făină de sorg pentru modelare
2 lingurițe ulei vegetal
MOD DE PREPARARE
Combină toate ingredientele într-un vas adânc și transformă-le într-un aluat pufos cu ajutorul apei.
Împarte aluatul rezultat în 4 porții egale și formează 4 roti cu diametrul de 10 centimetri cu ajutorul făinii de sorg.
Încinge uleiul într-o tigaie de Teflon și prăjește roti la flacără medie până se aurește pe ambele părți.
Servește-le călduțe și bucățele de brânză.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.