Somon teriyaki cu tăiței Soba și ceapă verde

Anca Vlad

Tăițeii Soba sunt paste japoneze foarte subțiri făcute din făină de hrișcă. În Țara Soarelui-răsare se consider politicos să sorbi zgomotos acești tăiței. Poate și din acest motiv va fi amuzant să-i servești copilului somon teriyaki cu tăiței Soba și ceapă verde.

Timp de pregătire: 10 minute + 20 minute marinata

Timp de coacere: 8 minute

Porții  – 2

INGREDIENTE

250 gr file de somon

2 lingurițe sos teriaki

1 linguriță vin pentru gătit

1 linguriță sake

160 gr tăiței Soba

60 gr ceapă verde tocată, peste care ai presărat sare și piper negru

MOD DE PREPARARE

Taie somonul în cuburi mari. Amestecă într-un bol sosul teriyaki, vinul și sake și toarnă-le peste somon. Lasă la marinat 20 de minute.

În acest timp, înmoaie în apă 4 țepușe din lemn care să nu se ardă când le pui pe foc și apoi fierbe tăițeii Soba în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor.

Încălzește cuptorul la 220 grade Celsius. Înfige bucățile de somon marinat pe țepușe și pune frigăruile în cuptor, unde vor sta aproximativ 8 minute.

Presară bucățelele de ceapă verde peste tăiței. Peste ele pune bucățelele de somon și servește.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa