3 alternative la rețetele cu carne de miel pentru masa de Paște

Iulia Mirică
alternative la rețetele cu carne de miel
Pentru masa de Paște există alternative la rețetele cu carne de miel gustoase.

Nu tuturor le place carnea de miel, iar atunci când ești responsabilă în bucătărie, trebuie să prepari câte ceva pentru gustul fiecărui membru al familiei. Acestea fiind zise, în momentul în care familia ta nu se dă în vânt după rețetele cu miel, le poți prepara una dintre cele trei rețete de mai jos, absolut delicioase și mai ușor de preparat.

Șuncă glazurată la cuptor

Șuncă glazurată la cuptor

Ingrediente pentru șuncă glazurată la cuptor:

1 bucată de 3 kilograme de șuncă cu os • cuișoare întregi • 1 1/2 linguriță de pulbere de muștar • 1 cană cu zahăr brun • 1/4 cană cu sherry sec

3 pași pentru a prepara șuncă glazurată la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 160 grade Celsius. Se pune șunca pe un grilaj, într-o tavă mare. Se crestează bucata de șuncă pe diagonală, spre dreapta, după care de la dreapta spre stânga, pentru a crea un model de diamant pe carne. În fiecare crestătură formată se adaugă cuișoare întregi.

2. Se adaugă o cană sau două de apă în partea de jos a tigăii, apoi se coace șunca, neacoperită, timp de 25 de minute pentru fiecare jumătate de kilogram pe care îl are bucata de carne, deci se lasă aproximativ 2-3 ore, în funcție de greutatea sa.

3. Se amestecă muștarul cu zahărul brun într-un castron, apoi se adaugă sherry pentru a forma o pastă groasă. Se întinde amestecul peste șuncă cu 20 de minute înainte de a scoate carnea din cuptor, pentru a face o crustă delicioasă.

Cremă de spanac

Cremă de spanac

Ingrediente pentru cremă de spanac:

1 kilogram de spanac • 1 lingură de unt • 1 lingură de făină • 1 cană cu lapte • 1/2 linguriță de nucșoară proaspăt rasă • sare de mare • piper negru proaspăt măcinat

4 pași pentru a prepara cremă de spanac:

1. Se aleg și se aruncă frunzele pătate de spanac și tulpinile. Se spală bine spanacul, sub un jet de apă rece, și se scutură excestul de apă. Ar trebui să rămâneți cu 16 căni cu frunze de spanac.

2. Se pune suficientă apă cât să acopere spanacul la fiert, iar când dă în clocot, se adaugă în oală și se lasă să fiarbă pentru 2 minute, după care se scurge. Se clătește cu apă rece, până când se răcește. Se pune spanacul într-o strecurătoare și se presează, pentru a elimina apa.

3. Se adaugă frunzele verzi într-un procesor de alimente și se pasează, până când obțineți o pastă.

4. Se topește untul într-o cratiță, se adaugă făina, amestecând cu o lingură de lemn. Se adaugă și laptele, amestecând rapid cu un tel. Se pune nucșoara, sare și piper, după gust. Se gătește, amestecând, pentru aproximativ 5 minute după care se adaugă spanacul. Se amestecă pentru omogenizare, după care poate fi servit.

Pui întreg la cuptor

Pui întreg la cuptor

Ingrediente pentru pui întreg la cuptor:

1 pui întreg • sare • piper negru proaspăt măcinat • 1 buchet de cimbru proaspăt, plus 20 de crenguțe • 1 lămâie, înjumătățită • 1 căpățână de usturoi • 30 grame de unt, topit • 1 ceapă mare galbenă, tăiată în felii subțiri • 4 morcovi tăiați cubulețe • 1 bulb de fenicul, feliat • ulei de măsline

4 pași pentru pui întreg la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 210 grade Celsius / treapta 7 pe gaz. Se scot măruntaiele din pui. Se clătește puiul pe interior și exterior. Se elimină orice grăsime în exces și se scurge bine de apă.

2. Se condimentează cu sare și piper din belșug interiorul puiului. Se introduc buchețelul de cimbru, ambele jumătăți de lămâie și usturoiul curățat în interior. Exteriorul puiului se unge cu unt și se presară sare și piper.

3. Se leagă picioarele puiului cu sfoară de bucătărie, iar varfurile aripilor se introduc sub corpul puiului. Se adaugă ceapa, morcovii și feniculul într-o tavă de cuptor. Se sărează și se presară piper, 20 crenguțe de cimbru și ulei de măsline. Se distribuie legumele în mod egal în tavă, pentru a forma un pat, pe care se adaugă puiul.

4. Se lasă puiul la cuptor timp de 1 1/2 ore sau până când este gătit complet. Se scot puiul și legumele din tavă pe o farfurie, se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă astfel timp de 20 minute. Se taie carnea de pui pe un platou și se servește alături de legume.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa