Cină ca în povești: ardei umpluți la cuptor

ardei umpluti la cuptor totul despre mame

Rețeta tradițională de ardei umpluți la cuptor pe gustul tuturor

Există o variantă de cină pe care nu o refuză nimeni, niciodată?

Da, este vorba de o rețetă tradițională de ardei umpluți la cuptor, pe care cei dragi o vor mânca pe nerăsuflate, cei mari alături de un ardei iute și smântână.

Ingrediente pentru ardei umpluți la cuptor:

5-6 ardei grași
500 grame de carne tocată de vită sau de curcan
1 ceapă mare
350 grame de roșii
1 lingură de pastă de tomate
1/2 legătură de pătrunjel verde proaspăt
1/2 legătură de mărar proaspăt
2 linguri de ulei vegetal
1 vârf de cuțit de cimbru
1 foaie de dafin
75 grame de orez
boia de ardei
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

5 pași pentru a prepara ardei umpluți la cuptor:

1. Ceapa se curăță de coajă și se toacă mărunt. Roșiile se spală bine sub un jet de apă rece, după care se pasează. Pătrunjelul verde și mărarul se spală bine, se usucă și se toacă mărunt.

2. Într-o tigaie, se adaugă puțin ulei și se lasă să se se încingă. Se adaugă ceapa și se călește ușor, fără a o rumeni. Între timp, orezul se spală cu apă rece și se scurge bine. Se adaugă cu ceapa în tigaie. Se amestecă, se adaugă pasta de tomate și se omogenizează compoziția. Se adaugă puțină apă, se mai amestecă și se gătește orezul pentru 10 minute. Se lasă să se răcească.

3. Se adaugă orezul într-un bol, alături de carnea tocată, pătrunjelul verde și mărarul tocat, boia de ardei, piper și o linguriță de sare. Se amestecă bine compoziția.

4. Ardeii se spală sub un jet de apă și se scurg. Se scoate codița, tăind exact pe lângă aceasta, după care se scot și semințele și nervurile. Se clătesc, după care se adaugă compoziția de carne tocată, aproape până în vârf, lăsând puțin loc pentru a se umfla orezul.

5. Ardeii se adaugă într-un vas de jena, în picioare. Se adaugă roșiile pasate peste aceștia și apă, cât să-i acopere pe trei sferturi. Se adaugă și crenguțele de cimbru și dafinul. Se lasă în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, pentru o oră și jumătate. Se lasă să se răcească, după care se servesc cu sosul rămas în tavă și smântână și pâine cu semințe.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()