Cartofi cu brânză de vaci

cartofi cu branza de vaci totul despre mame

Rețetă ușoară și sănătoasă de cartofi cu brânză de vaci

Ce mămică nu și-ar dori să facă un preparat gustos din câteva ingrediente pe care le găsește în bucătărie aproape tot timpul? Ei bine, această rețetă de cartofi cu brânză de vaci este alegerea perfectă pentru mămicile care vor să impresioneze întreaga familie. Timpul de preparare este de aproximativ 15 minute, iar cel de gătire de jumătate de oră. Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru patru porții.

Ingrediente pentru cartofi cu brânză de vaci:

3 cartofi mari albi
1/4 cană de unt nesărat, la temperatura camerei
1 cană cu brânză de vaci
1/2 ceapă
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
boia de ardei
puțină brânză cheddar rasă fin

4 pași pentru a prepara cartofi cu brânză de vaci:

1. Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius.

2. Ceapa se curăță de coajă, se clătește și se taie mărunt. Cartofii de curăță de coajă, se spală bine sub un jet de apă rece și se feliază. Se pune un vas cu apă sărată la fiert și se adaugă și feliile de cartofi. Se lasă să fiarbă până când se înmoaie, pentru aproximativ 20 de minute, putând testa dacă o furculiță intră cu ușurință în aceștia.

3. Se scurg cartofii și pasează bine cu un pisător, împreună cu untul, până când se topește. Ceapa se călește în puțin ulei de măsline, după care se adaugă, alături de brânza de vaci, sare de mare, piper negru proaspăt măcinat, în cartofii pasați. Se amestecă ușor, după care se adaugă într-un vas termorezistent, uns cu puțin unt în prealabil.

4. Se amestecă și cele două linguri de unt rămase, se presară boia de ardei și brânză cheddar rasă, după care se dă vasul la cuptor și se lasă la gătit, neacoperit, timp de jumătate de oră.

Dacă sunteți amatori de rețete de cartofi la cuptor, încercați și Cartofi umpluți la cuptor

Dă-ne și un like pe Facebook, dacă nu ne-ai dat deja, pentru a fi la curent cu ce mai gătim!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()