Cel mai bun sos alb pentru paste

sos alb

Experiență culinară de pe malurile Mediteranei – cel mai bun sos alb pentru paste

Pizza și pastele sunt preparatele specifice Italiei, însă pentru a le face perfect, trebuie să le cunoaștem secretele. Astăzi v-am pregătit o rețetă pentru cel mai bun sos alb pentru paste, care poate fi combinat cu pui, creveți, ciuperci sau alte ingrediente. Aceasta este versiunea de bază a rețetei, care merge perfect cu fettucine sau tortellini. Puteți adăuga și o linguriță de oregano sau pătrunjel, pentru un gust mai aromat. Mai departe, puteți apela și la bacon, ceapă caramelizată sau chiar și câteva boabe de mazăre. De asemenea, puteți încerca și varianta unui sos alb format din mai multe tipuri de brânză. Iată cum puteți face și voi în propria bucătărie această rețetă delicioasă de sos alb pentru paste!

Ingrediente pentru cel mai bun sos alb pentru paste:

1 cană cu smântână
1/2 cană cu unt
3-4 linguri de făină
3 linguri de parmezan proaspăt ras
1/4 linguriță de praf de usturoi sau 2-3 căței de usturoi curățați și zdrobiți
30 grame de prosciutto
1 vârf de cuțit de sare

4 pași pentru a prepara cel mai bun sos alb pentru paste:

1. Untul se scoate din frigider, se lasă puțin să ajungă la temperatura camerei, după care se topește într-o cratiță mică, la foc mic – mediu, amestecând continuu, timp de aproximativ 5 minute.

2. Se adaugă făina în ploaie, treptat, amestecând cu ajutorul unei linguri de lemn, până când aceste două ingrediente sunt combinate bine, evitând apariția cocoloașelor de făină.

3. Se adaugă și smântâna, parmezanul proaspăt ras, usturoiul, bucățele mici de prosciutto și puțină sare, amestecând constant cât timp se îngroașă sosul.

4. Se adaugă mai multă smântână sau făină, în funcție de consistența dorită. Se servește cald, alături de ce paste doriți, eventual adăugând alte câteva ingrediente care merg perfect în această combinație de sos alb.

Îți recomandăm și următoarele rețete cu paste:

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()