Cel mai bun sos alb pentru paste

sos alb pentru paste

Pizza și pastele sunt preparate care scapă mereu mamele din încurcătură, iar copiii le adoră. Astăzi v-am pregătit o rețetă pentru cel mai bun sos alb pentru paste. Sosul poate fi combinat cu preparate cu carne de pui, cu creveți, cu ciuperci. De fapt, dacă îți place brânza, îl poți mânca cu lingura, așa de bun este!

Aceasta este versiunea de bază a rețetei care se potrivește perfect cu paste de tipul fettucine sau tortellini. Dacă îți place sosul mai aromat, poți adăuga și o linguriță de oregano sau pătrunjel. De asemenea, mai poți pune câteva fâșii de bacon, ceapă caramelizată sau chiar și câteva boabe de mazăre. Poți încerca și varianta unui sos alb format din mai multe tipuri de brânză.

Dacă alegi să folosești sosul pentru paste trebuie să ai grijă să respecți indicațiile producătorului pentru fierberea acestora. Este foarte important ca pastele să aibă textura potrivită pentru ca la final să te poți bucura de o mâncare bună.

Iată cum puteți face și voi în propria bucătărie această rețetă delicioasă de sos alb pentru paste!

Ingrediente pentru cel mai bun sos alb pentru paste:

1 cană cu smântână pentru gătit 32%
125 g unt 82%
3-4 linguri de făină
3 linguri de parmezan proaspăt ras
1/4 linguriță de praf de usturoi sau 2-3 căței de usturoi curățați și zdrobiți
30 grame de prosciutto tocat mărunt
1 vârf de cuțit de sare

4 pași pentru a prepara cel mai bun sos pentru paste:

1. Untul se scoate din frigider, se lasă puțin să ajungă la temperatura camerei.  După aceea se topește într-o cratiță de dimensiuni medii, la foc mic – mediu, amestecând continuu, timp de aproximativ 5 minute.

2. Se adaugă făina în ploaie, treptat, amestecând cu ajutorul unei linguri de lemn. Se amestecă până când făina și untul se omogenizează perfect. Trebuie evitată apariția cocoloașelor de făină.

3. Când untul și făina sau omogenizat, în cratiță se adaugă și smântâna pentru gătit, parmezanul proaspăt ras, usturoiul, bucățele mici de prosciutto și puțină sare. Se amestecă constant cât timp se îngroașă sosul.

4. Se adaugă mai multă smântână sau făină, în funcție de consistența dorită. Este de preferat ca sosul să nu fie foarte gros, mai ales dacă urmează să îl folosești pentru paste. Se servește cald.

Sosul alb se poate pesonaliza în funcție de gustul fiecăruia, adăugând condimente proaspete sau uscate. Pătrunjelul sau mărarul sunt foarte potrivite, dar puteți să mai puneți și coriandru, ienibahar, oregano. De asemenea, alături de parmezan mai pot fi adaugate și alte tipuri de brânzeturi având grijă să amestecați în sos până se topesc de tot.

Dacă ți-a plăcut această rețetă, îți recomandăm și următoarele preparate potrivite pentru întreaga familie:

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()