Conopidă pane – alternativa sănătoasă

Conopidă pane la cuptor

Pentru această rețetă de conopidă pane, alternativa sănătoasă, aveți nevoie de aproximativ o oră și de ajutorul celor mici. Datorită ușurinței preparării acestui fel de mâncare, îi puteți implica și pe cei mici în proces, cărora sunt singură că le va face plăcere să facă o treabă de adulți. Dacă nu ați reușit până acum să-i convingeți de proprietățile benefice ale conopidei pe copii din cauza faptului că nu le plăcea gustul, acum este momentul să încercați o rețetă care folosește o metodă la fel de sănătoasă precum fierberea.

Ingrediente pentru 4 porții de conopidă pane:

1 conopidă sau aproximativ 4 căni de florete de conopidă
1-2 căni de pesmet
1 lingură de de oregano uscat
3 ouă mari
1 linguriță de boia de ardei
sare
piper negru proaspăt măcinat

6 pași pentru a prepara conopidă pane:

1. Se preîncălzește cuptorul la 220°C. Într-o tavă de cuptor, se pune o foaie de hârtie de copt.

2. Conopida se curăță de frunzele verzi și se rup floretele. Se spală bine sub un jet de apă rece și se taie floretele dacă sunt prea mari, astfel încât fiecare să fie potrivită pentru o înghițitură.

3. Ouăle se bat într-un bol, se adaugă boiaua de ardei, sare, piper negru proaspăt măcinat și jumătate din cantitatea de oregano. Amestecați bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

4. Într-un alt bol, se adaugă pesmetul împreună cu cealaltă jumătate de lingură de oregano rămasă și sare și piper dacă mai este nevoie.

5. Fiecare floretă de conopidă se trece prin amestecul cu ou, asigurându-vă că este complet acoperită. Apoi se trece prin amestecul cu pesmet și se așază pe hârtia de copt. Continuați procesul, până când se termină floretele de conopidă.

6. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când conopida are o culoare aurie spre maroniu. Se servesc cu dressing ranch sau sosul vostru sănătos preferat.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație