Dulceaţă de dovleac cu portocale şi stafide

dulceata-de-dovleac-cu-portocale-totul-despre-mame

Rețetă de toamnă – dulceață de dovleac cu portocale

Odată cu venirea toamnei, putem să ne bucurăm de felurite fructe și legume, pe care nu le găsim în alt anotimp. Și dacă tot ne pregătim pentru sezonul rece, ne-am gândit să conservăm delicatesele. Vă vom învăța să preparați o rețetă de dulceață de dovleac cu portocale și stafide, care va înmiresma toată casa. Puteți adăuga oricând și alte condimente, care vi se pare că se potrivesc cu această combinație.

Ingrediente pentru dulceață de dovleac cu portocale:

1 kilogram de dovleac
1 kilogram de portocale coapte
câteva semințe de portocale
coajă de portocală
2 kilograme de zahăr
200 grame de stafide
1 vârf de cuțit de scorțișoară sau ce alt condiment doriți

5 pași pentru a prepara dulceață de dovleac cu portocale și stafide:

1. Dovleacul se taie în felii mai groase și se lasă la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la temperatură medie. După ce îl scoateți din cuptor, se curăță de coajă și se dă pe o răzătoare.

2. Portocalele se curăță de coajă și se taie în cuburi. Se scot sâmburii, dar nu se aruncă. Coaja portocalelor se taie în bucăți mici.

3. Portocalele, pulpa de dovleac, coaja de portocală și stafidele se adaugă într-o oală mare, cu baza mai groasă. Se adaugă apă, cât să acopere aproape toată compoziția. Se adaugă și zahărul, precum și sâmburii de portocale sigilați într-un mic săculeț, deoarece îi veți da la o parte după ce terminați de gătit.

4. Focul se lasă încet și se lasă compoziția la gătit pentru aproximativ 2 ore. Se gustă dulceța pentru a verifica aromele și consistența. Atunci când ajungeți la consistența dorită, puneți dulceața în borcane sterilizate în prealabil.

5. După ce ați pus capacele borcanelor, se introduc într-un vas cu apă care fierbe pentru aproximativ 10 minute, acest lucru impiedicând formarea de mucegai.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație