Macrou cu legume la cuptor

Rețetă de macrou la cuptor pe pat de legume

Această rețetă de macrou cu legume la cuptor nu are un preț ridicat al ingredientelor, fiind perfectă pentru o cină ușoară și hrănitoare. Timpul de preparare este scăzut, aproximativ 10 minute, după care va trebui să mai supravegheați preparatul pentru aproximativ o oră. Îi puteți ruga și pe cei mici să vă ajute să pregătiți ingredientele pentru această rețetă, timp în care le puteți explica beneficiile consumului de pește, îndrumându-i către o dietă sănătoasă, pe care o vor respecta și în momentul în care vor crește.

Ingrediente pentru 3 porții de macrou pe pat de legume:

3 macrouri proaspete
1 bulb de fenicul
1 ceapă
3 cartofi
1 ardei roșu
3 pumni de ierburi tocate (coriandru, mărar)
2-3 centimetri de ghimbir
3 căței de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

5 pași pentru a prepara macrou cu legume la cuptor:

1. Feniculul, ceapa, ardeiul roșu și usturoiul se curăță, se spală și se toacă mărunt. Cartofii se curăță de coajă și se taie cuburi, iar ghimbirul se curăță și se dă prin răzătoare. Se așază într-o tavă, pe care ați acoperit-o în prealabil cu hârtie de copt.

2. Ierburile (preferabil coriandru și mărar) se toacă mărunt și se amestecă împreună cu uleiul de măsline, ghimbirul ras, usturoiul tocat și un vârf de cuțit de sare.

3. Este recomandat să cumpărați macrou proaspăt din piață, având posibilitatea de a-i ruga pe negustorii de pește să-l și eviscereze pentru voi.

4. Cu ajutorul unui cuțit, faceți 4 fante pe fiecare macrou în parte și adăugați în acestea amestecul de ierburi aromate, precum și în cavitate. Așezați macrourile deasupra patului de legume și acoperiți cu o folie alimentară. Lăsați o oră sau două la frigider, la marinat.

5. După ce ați marinat macrourile, scoateți-le din frigider și introduceți în cuptorul preîncălzit la 175°C, pentru aproximativ o oră sau până când sunt gătite legumele.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()