6 rețete simple cu piept de pui care te salvează oricând

piept de pui rețete simple

Pieptul de pui este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru că este ușor de gătit, gustos și economic. Se poate folosi la mii de rețete, de la salate la ciorbe, de la plăcinte la tocănițe. Practic, din piept de pui poți să faci orice. Dacă nu ai timp sau dispoziție să gătești, îl pui într-o tigaie cu un pic de sare, usturoi și ulei și cu câteva legume alături ai o masă sănătoasă și consistentă. Când ai chef să gătești îl poți umple cu tot felul de legume, poți face rulade sau ce alte preparate sofisticate îți trec prin cap. 

Am pregătit pentru tine 6 rețete simple pe care le vor îndrăgi toți ai casei.

Piept de pui. Rețete simple. Piept de pui cu sos de ciuperci

piept de pui rețete simple

Ingrediente

2 bucăți de piept de pui

sare

piper

350 g ciuperci, tocate

2 lingurițe de făină

2 linguri de ulei de măsline

6 căței de usturoi

30 ml oțet balsamic

30 ml supă de pui

1 foaie de dafin

mărar

1 linguriță de unt

Mod de preparare

Se asezonează pieptul de pui cu sare și piper. Se spală ciupercile și se pun pe un șervețel să se usuce. Se amestecă făina cu sare și piper și se trece pieptul de pui prin amestec astfel încât să fie bine acoperit. Într-o tigaie se încinge uleiul la foc mediu și se sotează pieptul de pui pe ambele părți astfel încât să capete o nuanță aurie.

Se adaugă usturoiul. Se pun apoi și ciupercile și se lasă la prăjit amestecând constant. Se mai lasă 3 minute și apoi se adaugă oțetul balsamic, supa de pui, foaia de dafin și mărarul. Se acoperă și se lasă la foc mic încă 10 minute.

Se scoate carnea de pui pe o farfurie și se acoperă. Sosul se lasă să fiarbă pentru încă 7 minute, adăugându-se și untul. Se scoate foaia de dafin. Sosul rezultat se toarnă pentru pieptul de pui și se servește cald.

Piept de pui cu sos de smântână

piept de pui rețete

Ingrediente

2 lingurițe de usturoi granulat

2 lingurițe de pudră de chilli

2 lingurițe de ceapă granulată

1 praf de piper măcinat

450 g piept de pui dezosat

4 linguri de unt

250 g smântână pentru gătit

1 praf de sare

Mod de preparare

Se amestecă usturoiul granulat, pudra de chilli, ceapa granulată și piperul. Pieptul de pui se taie fâșii și se trece prin acest amestec.

Se topesc două linguri de unt la foc mediu. Se pun fâșiile de piept de pui. Se lasă să se rumenească, 4-5 minute, apoi se scot și se lasă să se răcească.

Tigaia se lasă pe foc și se adaugă smântâna. Se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă restul de unt și se amestecă până se topește. Se pun înapoi bucățile de piept de pui și se asezonează cu sare.

Piept de pui caprese

piept de pui caprese

Ingrediente

1 lingură de ulei de măsline

450 g piept de pui dezosat

Sare

Piper proaspăt măcinat

50 ml oțet balsamic

2 căței de usturoi

500 g roșii tăiate

Busuioc proaspăt tocat

4 felii de mozzarella

Mod de preparare

Într-o tigaie se încinge uleiul la foc mediu. Se asezonează pieptul de pui cu sare și piper și se pune în tigaie până devine auriu, aproximativ 6 minute. Se scoate apoi pe o farfurie.

Se pune oțetul balsamic în tigaie, se lasă 1 minute, apoi se adaugă și usturoiul și se mai lasă 1 minut. Apoi, se pun roșiile și se asezonează cu sare. Se lasă să fiarbă 7 minute. La final se pune busuiocul și se pune în tigaie pieptul de pui. Se amestecă. Deasupra pieptului de pui se pune mozzarella, iar tigaia se acoperă și se lasă până brânza începe să se topească.

Se servește cald.

Piept de pui cu sos de parmezan

piept de pui rețete simple

Ingrediente

450 g paste

3 linguri de unt

200 g ciuperci tăiate mărunt

Sare

Piper proaspăt măcinat

2 căței de usturoi pisați

500 g piept de pui dezosat

2 linguri de făină

700 ml supă de pui

150 ml smântână lichidă

200 g parmezan proaspăt răzuit

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Pastele se fierb potrivit indicațiilor de pe ambalaj și apoi se scurg. Se păstrează apa.

Într-o tigaie mare se topește 1 lingură de unt. Se adaugă ciupercile și se asezonează cu sare și piper. Se lasă până devin moi, aproximativ 4-5 minute. După aceea, se pune carnea de pui. Se amestecă din când în când și se lasă până când puiul devine auriu. Se adaugă usturoiul și se mai lasă 1 minut. Se transferă amestecul într-un bol.

Tigaia se pune din nou pe foc mediu și se pun cele 2 linguri de unt rămase. Se adaugă făina amestecându-se cu un tel până când se omogenizează. Se lasă apoi se fiarbă amestecându-se până sosul se îngroașă.

Pastele și amestecul de carne de pui se pun în tigaie și se amestecă. Dacă sosul pare prea gros se mai adaugă din apa în care au fiert pastele. Se presară parmezan și se dă la cuptor pentru 25 de minute.

Salată de paste cu piept de pui

Salată de paste cu piept de pui

Ingrediente

Pentru salată

500 g paste fusilli

2 bucăți de piept de pui dezosat

1 linguriță de usturoi pudră

Sare

Piper proaspăt măcinat

1 linguriță de ulei de măsline

4 felii de bacon trase la tigaie

200 g roșii

200 g spanac proaspăt

150 g brânză feta sfărâmată

¼ ceapă roșie tăiată felii

Mărar proaspăt tocat

Pentru sos

25 ml ulei de măsline

3 linguri de oțet din vin roșu

½ linguriță de condimente italienești

1 cățel de usturoi tocat

1 linguriță de muștar Dijon

Sare

Piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se scurg și se lasă într-un bol mare.

Pieptul de pui se asezonează cu pudra de usturoi, sare și piper. Într-o tigaie se înginge uleiul. Pieptul de pui gătește câte 8 minute pe fiecare parte, după care se scote, se lasă 10 minute și se taie fâșii.

Pentru sos se amestecă cu telul uleiul de măsline, oțetul, condimentele intalienești, usturoil și muștarul. Se asezonează cu sare și piper după gust.

Toate ingredientele se pun peste paste și se amestecă.

Sandvici cu piept de pui și ceapă

sandvici cu pui și ceapă

Ingrediente

4 linguri de ulei

4 bucăți de piept de pui tăiate felii

1 linguriță de sare

½ de ceapă galbenă feliată

1 linguriță de oțet

½ de ceapă roșie feliată

1 legătură de ceapă verde

3 lingurițe de unt

4 felii de pâine

4 felii de cașcaval

Mod de preparare

Se pune la încins uleiul. Carnea de pui se asezonează și se pune în tigaie. Se lasă pe fiecare parte câte 5 minute. Când este gata se pune pe o farfurie.

În uleiul rămas se pun cepele și se amestecă. Se adaugă oțetul și se lasă să fiarbă 4 minute. Se scot și în tigaie se pune untul. Pe fiecare felie de pâine se pune câte o felie de cașcaval. Deasupra lor se pune câte puțin din amestecul de ceapă, două felii de carne de pui și apoi altă felie de pâine. Sandvișurile se pun în tigaie, se acoperă cu capacul și se lasă 3 minute până cașcavalul este topit. Se servesc calde.

Fajitas de pui

fajitas de pui

Ingrediente

300 g piept de pui tăiat fâșii

5 căței de usturoi tocați mărunt

1 linguriță de zeamă de la o limetă

2 lingurițe de ulei de măsline

1 linguriță de chilli

½ linguriță de turmeric

1 ceapă, tocată mărunt

1 ardei gras roșu feliat subțire

1 ardei gras verde feliat subțire

2 roșii feliate subțire

Sare

Piper proaspăt măcinat

4 bucăți de tortilla

4 linguri de salsa

Corindru proaspăt tocat

4 lingurițe de iaurt grecesc

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Pieptul de pui se amestecă cu usturoiul, uleiul, chilli și turmeric. Se lasă la marinat 20 de minute. Se unge o tavă cu ulei. Se pune carnea de pui împreună cu marinada, se adaugă ceapa, ardeii grași, roșiile, sarea și piperul. Se amestecă bine. Se dau la cuptor și se lasă 20 de minute. În ultimele 10 minute se pun deasupra și foile de tortilla. Se face un sos din salsa amestecat cu iaurt grecesc. Compoziția de la cuptor se împarte în 4 părți egale și se pune pe câte o tortilla. Se presară sos și coriandru. Se servește cald.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()