Salată Caesar cu pui și dressing

salata caesar totul despre mame

Rețeta clasică de salată Caesar cu pui și dressing

Ce mămică nu și-ar dori să aibă gata o salată sănătoasă în doar patru pași simpli? Este vorba de rețeta clasică de salată Caesar cu pui și dressing, perfectă oricând nu aveți prea mult timp de petrecut în bucătărie, dar vreți un preparat sănătos pentru piticii familiei.

Ingrediente pentru salată Caesar cu pui și dressing:

pentru salată:

1 pâine ciabatta medie (sau patru felii groase de pâine albă crocantă)
3 linguri de ulei de măsline
2 piepturi de pui dezosate
1 salată verde mare, frunzele curățate și pregătite pentru salată

pentru dressing:

1 cățel de usturoi
2 anșoauri dintr-o conservă
parmezan proaspăt sau brânză Grana Padano pentru ras
5 linguri de maioneză făcută în casă
1 lingură de oțet din vin alb

4 pași pentru a prepara salată Caesar cu pui și dressing:

1. Se încălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade Celsius pe ventilație / treapta 6 pe gaz. Se rupe pâinea în crutoane mari sau se taie cu un cuțit de pâine. Se întinde pe o coală mare de hârtie de copt, într-o tavă, și se presară două linguri de ulei de măsline. Se freacă puțin pâinea în ulei și se asezonează cu sare. Se lasă la cuptor pentru 8-10 minute, întorcând crutoanele de câteva ori în timpul gătirii, pentru a se rumeni uniform.

2. Se freacă pieptul de pui cu restul de ulei și se asezonează. Se pune o tigaie la foc mediu, timp de un minut. Se aranjează piul în tigaie și se lasă să se gătească timp de patru minute. Se întoarce pe cealaltă parte și se mai lasă să se gătească pentru încă patru minute. Puteți verifica dacă este gătit prin introducerea unui cuțit ascuțit în cea mai groasă parte a puiului – nu ar trebui să curgă vreun suc sau să fie roz.

3. Usturoiul se zdrobește cu latul unui cuțit și se decojește. Se pasează după aceea cu un mojar cu pistil. Anșoaurile se pasează cu ajutorul unei furculițe, iar peste aceste ingrediente se adaugă o mână de parmezan proaspăt ras. Se asezonează după gust. Se amestecă împreună cu maioneza și oțetul și ar trebui să aibă consistența iaurtului. Dacă este prea gros dressingul, se mai adaugă câteva linguri de apă.

4. Se rad câteva felii subțiri și mici de parmezan. Salata verde se rupe bucăți și se adaugă într-un bol mare. Puiul gătit se taie în bucăți mici și se amestecă jumătate din el împreună cu frunzele de salată, alături de crutoane. Se adaugă cea mai mare parte a sosului și se amestecă cu degetele. Se împrăștie restul de pui, după care se stropește cu sosul rămas. Se presară parmezan ras și se servește imediat.

Alte rețete de salate găsiți mai jos:

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()