Supă de ceapă

O rețetă franțuzească de supă de ceapă

Această rețetă de supă de ceapă are un specific franțuzesc, fiind exemplul perfect de modalitate culinară prin care puteți scoate în evidență un aliment atât de simplu. Dacă ați mâncat până acum supă de ceapă doar la restaurant, veți fi uimite cât de ușor poate fi făcut preparatul în propria bucătărie. V-am pregătit pas cu pas o rețetă de supă de ceapă, una dintre cele mai simple și gustoase supe, pe care o veți învăța cu siguranță pe de rost.

Ingrediente pentru reţeta de supă de ceapă:

3 linguri de unt
ulei de măsline
1 pumn de frunze de salvie proaspete
6 căței de usturoi
5 cepe roșii curățate și feliate
3 cepe albe mari curățate și tăiate mărunt
3 cepe eşalotă curățate și feliate
300 grame de praz spălat și tăiat mărunt
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
2 litri de zeamă din supă de legume, pui sau vită/apă plată

4 pași pentru a prepara supa de ceapă:

1. Se adaugă untul și ulei de măsline într-o tigaie cu baza groasă, non-adezivă. Se adaugă cepele, prazul și usturoiul curățat și tocat mărunt și se amestecă totul, după care se condimentează cu sare și piper. Se pune un capac pe tigaie, într-o parte, și se fierbe compoziția la foc mic pentru 50 de minute, fără ca legumele să-și schimbe culoarea prea mult.

2. Se dă la o parte capacul în ultimele 20 de minute, pentru ca ceapa să devină moale și aurie. Se amestecă din când în când, ca să nu se lipească de fundul tigăii.

3. Se adaugă zeama de supă sau apa plată, se aduce la punctul de fierbere, după care se dă iar focul încet și se fierbe pentru 10-15 minute. Puteți lua grăsimea care se formează la suprafață, însă aceasta adaugă un gust delicios mâncării.

4. Puteți prăji câteva felii de pâine, rade brânză Cheddar peste bolurile cu supă și servi celor dragi o rețetă aromată de supă de ceapă.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()