Vinegreta, un dressing ușor și sănătos pentru salate homemade

Dressing vinegreta
De multe ori, un dressing bun poate transforma o salată într-un adevărat festin culinar. Îți recomandăm vinegreta, un dressing simplu de făcut.

Vinegreta – Poţi să o adaugi în orice fel de salată, iar gustul ei va fi net îmbunătăţit

Dressing vinegreta
De multe ori, un dressing bun poate transforma o salată într-un adevărat festin culinar. Îți recomandăm vinegreta, un dressing simplu de făcut.

De multe ori, un dressing bun poate transforma o salată într-un adevărat festin culinar. Când ne gândim la “bun”, totuşi, înseamnă să fie natural şi uşor, ca să nu ai probleme nici cu digestia şi nici cu kilogramele în plus. Te sfătuim ca atunci când alegi dressingul pentru salată să eviţi pe cât posibil combinaţiile cu maioneză sau cu smântână, deoarece, chiar dacă sunt gustoase, sunt grele şi nesănătoase. Cel mai potrivit dressing dietetic este vinegreta, care poate fi preparat extrem de simplu chiar la tine acasă, în numai câteva minute. Trebuie să ai în cămară ierburi aromate şi oţet.

Vinegreta – uşoară, sănătoasă şi ideală pentru salate

Ingrediente pentru vinegreta:

– o jumătate de ceaşcă de oţet alb;
– două-trei rămurele de rozmarin verde;
– un pumn de frunze de busuioc verde;
– 2 căţei de usturoi;
–  ulei de măsline extravirgin;
– sare;
– piper.

Cum se prepară vinegreta:

Oţetul sepune într-un blender, după care se adaugă rozmarinul, busuiocul, usturoiul, sarea şi piperul după gust. Mixează câteva secunde acest amestec până se omogenizează bine, după care adaugă puţin ulei de măsline şi amestecă din nou până se încorporează. Deşi acest dressing este perfect pentru salata grecească sau pentru salata cu porumb, roşii şi busuioc, poţi servi acest sos vinaigrette peste orice fel de salată!

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()