Brioșe fără gluten cu legume

Cristina Călin, redactor
Brioșe fără gluten cu legume

Prepararea acestor brioșe fără gluten cu legume nu ar trebui să dureze mai mult de 30-40 de minute, în funcție de îndemnânarea fiecăruia. De asemenea, dacă nu găsiți făină de orez în magazin sau vreți să o preparați în casă poate dura ceva mai mult. Oricum, rețeta de brioșe fără gluten cu legume este ușor de făcut și va fi pe placul întregii familii.

Copiii o vor adora. Pot fi servite la micul dejun sau ca gustare. De asemenea, sunt ideale la drum pentru că se păstrează foarte bine, păstrându-și frăgezimea pentru o perioadă destul de lungă de timp. O porție are doar 90 de calorii așa că și mamele le pot consuma liniștite. Nici grăsimi nu conțin prea multe, doar 1g.

 

Ingrediente

1 dovlecel zucchini mediu

1 morcov mediu

1 cartof dulce mic

1, 5 lingurițe praf de copt fără gluten

1 linguriță de sare

1 cană de făină de orez

2 ouă

1/2 ceașcă piure de mere

1 linguriță de miere

Prepararea acestor brioșe fără gluten cu legume nu ar trebui să dureze mai mult de 30-40 de minute, în funcție de îndemnânarea fiecăruia.

5 pași pentru a prepara brioșe fără gluten cu legume

1 Legumele se spală bine și se dau prin răzătoarea medie.

2 Pentru piureul de mere aveți nevoie de un măr, răzătură de lămâie, zeamă de lămâie după gust, un praf de scorțișoară, 1 linguriță de zahăr brun, un praf de sare, o cană de apă. Merele se curăță de coajă. Puteți folosi orice fel de măr doriți, în funcție de preferințe. Toate ingredientele se pun într-o crăticioară la fiert și se lasă până când mărul se înmoie. Se stinge focul. Se scurge apa astfel încât să rămână suficientă pentru un piure cu o consistență potrivită nevoilor dvs.

3 Se preîncălzește cuptorul la 180⁰C. Într-un bol de dimensiuni mai mare se combină toate ingredientele. Se amestecă cu o spatulă până când compoziția se omogenizează.

4 Într-o tavă pentru brioșe se pun chesele (hârtiuțele speciale pentru brioșe). În fiecare se pune câte o lingură de compoziție. Dacă vă este greu vă puteți ajuta de două linguri pentru această operațiune.

5 Tava se pune la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când brioșele devin aurii.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 Te-ar putea interesa și: 

26 de rețete sățioase și ușor de gătit pentru copii

Cum faceți suc de fructe și legume fără storcător?

Idee de mic dejun cu quinoa pentru mămicile ocupate

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa