Fasole verde la borcan, rețeta perfectă pentru toamnă

Veți avea nevoie de aproximativ o oră pentru a prepara această rețetă de fasole verde la borcan, însă vă veți putea bucura de ea pe tot parcursul iernii. Gradul de complexitate este unul redus, iar rezultatul final este delicios. Iată ce pași trebuie să urmați pentru a prepara această rețetă de fasole verde la borcan!

Ingrediente pentru fasole verde la borcan:

1 kilogram de fasole verde păstăi
2 1/2 căni de oțet din vin alb diluat
2 căni cu apă
1/4 cană cu sare de mare
1 cățel de usturoi
1 buchet de mărar proaspăt
3/4 linguriță de fulgi de piper roșu (opțional)

4 pași pentru a prepara fasole verde la borcan:

1. Se sterilizează 6 borcane cu inele și capace și se păstrează la cald. Păstăile de fasole verde se scurtează, astfel încât să încapă bine în borcane.

2. Într-o cratiță mare, se amestecă împreună oțetul de vin, apa și sarea de mare. Se adaugă usturoiul curățat în prealabil și se aduce la punctul de fierbere, la foc mare. În fiecare borcan, se pune câte o crenguță de mărar și 1/8 linguriță de fulgi de ardei roșu. Se așază păstăile de fasole verde în borcane astfel încât să stea în picioare.

3. Se pune saramura fierbinte în borcane, lăsând un spațiu de aproximativ jumătate de centimetru gol în partea de sus. Se adaugă și usturoiul, după care se sigilează borcanele cu capacele și inelele. Se plasează borcanele într-o oală cu apă fierbinte, astfel încât să fie acoperite. Se lasă în apa care fierbe timp de 10 minute.

4. Se răcesc borcanele, până ajung la temperatura camerei, verificând dacă s-au sigilat, prin apăsarea la mijlocul capacelor. Dacă nu se mișcă, înseamnă că sunt sigilate. Borcanele care nu s-au sigilat corespunzător se pun la frigider. Se lasă păstăile de fasole verde să fermenteze pentru 2-3 săptămâni înainte de a putea fi consumate.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație