Păstăi de fasole cu roșii și usturoi- o rețetă ușoară, pentru cină

Iulia Mirică

Această rețetă de păstăi de fasole cu roșii și usturoi merge perfect cu niște chipsuri pregătite din parmezan.

Dacă doriți, o puteți transforma și într-o rețetă de post, înlocuind untul cu ulei și renunțând la garnitura de chipsturi de parmezan. Timpul de preparare este de aproximativ 20 de minute, iar cel de gătire de 25 de minute.

Ingrediente pentru păstăi de fasole cu roșii și usturoi:

680 grame de păstăi de fasole verde, cu vârfurile tăiate
2 linguri de unt nesărat
1 lingură de ulei de măsline
3 cepe eșalotă, tăiate subțire
2 căței de usturoi tocați mărunt
1 cutie de roșii cubulețe
1/4 cană de vin alb sec
2 linguri de busuioc proaspăt tocat mărunt
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
chipsuri de parmezan

4 pași pentru a prepara păstăi de fasole cu roșii și usturoi:

1. Se gătesc păstăile de fasole, spălate bine sub un jet de apă rece în prealabil, într-o oală mare cu apă clocotită până când sunt aproape moi, pentru aproximativ 3 minute. Se scurge apa și se clătesc cu apă rece. Se scurg din nou și se lasă deoparte.

2. Se topește untul alături de ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa și usturoiul și se gătesc până când se înmoaie, pentru aproximativ 2 minute. Se adaugă roșiile și se fierb până când se încălzesc acestea, pentru aproximativ 3 minute.

3. Se adaugă și fasolea și se fierbe până când se evaporă sucurile, iar boabele sunt moi, amestecând constant, pentru aproximativ 10 minute. Se adaugă vinul alb sec și busuiocul proaspăt măcinat. Se lasă la fiert pentru 2 minute, după care se asezonează cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. Se transferă într-un bol și se poate servi.

4. Pentru a prepara chipsurile de parmezan, se toarnă o lingură de parmezan ras pe un o foaie de copt, într-o tavă de cuptor. Se încălzește cuptorul la 205 grade Celsius și se repetă procesul cu câte linguri de parmezan doriți, lăsând un spațiu de 2 centimetri între ele. Se lasă la cuptor între 3 și 5 minute sau până devin aurii și crocante chipsurile de parmezan.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa