Pui în sos barbeque înseamnă succes garantat pentru toată familia. Pont: Înainte de a-l prăji, tăvălește puiul prin miere; îi dă o aromă delicioasă.
Timp de preparare – 10 minute
Timp de coacere – 18 minute
Porții – pentru 4 persoane
Se poate păstra la frigider
Friptură de pui la cuptor
Pui în sos barbeque – rețeta
INGREDIENTE
1 linguriță de ulei de floarea soarelui
1 ceapă tocată
1 cățel de usturoi
1 morcov curățat și tăiat feliuțe
300 ml de supă de pui
3 lingurițe ketchup
2 lingurițe sos de soia
2 lingurițe sos Worchestershire
1 linguriță oțet balsamic
2 lingurițe mălai
450 gr. piept de pui taiat bucăți sau felii
2 lingurițe miere
MOD DE PREPARARE
Încinge uleiul în tigaie. Pune ceapa și călește-o timp de 4-5 minute. Adaugă usturoiul și mai lasă pe foc încă 30 de secunde. Ține morcovul la abur timp de 10 minute sau până se frăgezește.
Adaugă supa, ketchupul, sosul de soia, sosul Worcestershire și oțetul balsamic peste ceapă. Amestecă mălaiul cu 2 lingurițe de apă rece, după care pune-l î tigaie și amestecă până se îngroașă.
Asezonează puiul și dă-l prin miere. Pune-l pe foc și prăjește repede la foc iute. Pune-l apoi peste sos și bucățelele de morcov și lasă-l pe foc 5 minute. Decorează-l după gust și servește-l cu orez.
Rețeta de duminică: Prăjitura cu caramel și mere
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.