Iată câteva rețete cu ouă fierte pe care le puteți folosi în orice moment al zilei. Toate sunt delicioase și sunt gata în maximum 10 minute.
Ouăle rămase de la Paște le plimbăm de cele mai multe prin frigider și nu știm ce să mai facem cu ele. Și de obicei ne rămân destul de multe pentru că ne aduc și mama, și soacră, și bunica și ajungem să avem 20-30 de ouă.
1.Sandviș cu salată de ou
Ingrediente
8 ouă fierte
70 g maioneză
1 linguriță curry
1 linguriță arpagic tocat
Sare
Piper
4 felii de pâine cu semințe
4 foi de salată verde
Preparare
Se toacă ouăle mărunt. Într-un vas se amestecă maioneza cu praful de curry. Se adaugă ouăle și arpagicul. Se asezonează cu sare și piper după gust. Pe fiecare felie de pâine se pune câte o foaie de salată și apoi se adaugă salată de ou.
2.Mini-pizza
Ingrediente
4 chifle
Ulei de măsline
2 roșii tăiate felii
2 ouă fierte
Mozzarela răzuită
Oregano
Sare
Preparare
Chiflele se taie pe jumătate și se stropesc cu ulei de măsline. Apoi, se pun deasupra câte 2 felii de roșii, câteva felii de ou și mozzarela răzuită. Se presară oregano și sare. Se dă la cuptor la foc mic pentru 5 minute sau până când brânza se topește.
3.Canapele cu somon afumat
Ingrediente
100 g maioneză
1 ou fiert tocat mărunt
2 castraveți murați mici, tocați mărunt
1 linguriță arpagic tocat mărunt
12 felii de baghetă
12 felii mici de somon afumat
Preparare
Se amestecă maioneza cu ouăle tocate mărunt, castraveții murați tocați și arpagicul mărunțit. Amestecul se întinde pe feliile de baghetă. Deasupra, se pune câte o felie de somon afumat.
Rețete cu ouă pentru toată familia
4.Salată de ou cu avocado și roșii
Ingrediente
6 ouă fierte, tăiate felii
2 avocado tocate
200 g roșii tocate
100 g ceapă roșie tocată
50 g pătrunjel sau coriandru tocate mărunt
2 linguri maioneză
2 linguri smântână
1 lingură suc de lămâie
Sare
Sos de ardei iute
Preparare
Într-un bol se amestecă maioneza, smântâna, sucul de lămâie, sarea și sosul de ardei iute. Se amestecă încet ouăle tăiate felii, avocado, roșiile, ceapa, pătrunjelul. Se adaugă sosul de maioneză. Se amestecă ușor pentru a nu strivi ingredientele. Se dă la rece pentru cel puțin o oră pentru a da timp aromelor să se întrepătrundă. Se poate servi cu frunze de spanac proaspăt.
5.Ouă umplute cu bacon și ardei iute
Ingrediente
12 ouă fierte
70 g maioneză
Sucul de la jumătate de lămâie
50 g bacon tăiat mărunt
2 linguri de brânză Chedar răzuită
2 linguri muștar
2 lingurițe de ardei iute (de preferat jalapaneo) tocat mărunt
Sare
Piper
Preparare
Se taie ouăle pe lungime. Se scot gălbenușurile, iar albușurile se așează pe un platou. Se pasează gălbenușurile, se adaugă maioneza, sucul de lămâie, baconul, brânza Chedar, muștarul, ardeiul iute și sarea. Amestecul se pune în albușuri.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.