Cartofi dulci cu ciuperci, o cină perfectă

Iulia Mirică
cartofi dulci cu ciuperci totul despre mame

Cina perfectă și ușor de făcut: cartofi dulci cu ciuperci

Vrei să încerci cât mai multe rețete simple și gustoase? În acest caz te sfătuim să încerci această rețetă de cartofi dulci cu ciuperci, gata în aproximativ jumătate de oră, care se prepară (aproape) singură.

Ingredientele pregătite ajung pentru două porții, dar poți oricând să dublezi sau chiar să triplezi cantitățile, dacă sunteți mai mulți în familie sau dacă aveți musafiri.

Iată cum poți prepara și tu cartofi dulci cu ciuperci în propria bucătărie!

Ingrediente pentru a prepara cartofi dulci cu ciuperci:

2 cartofi dulci, de aproximativ 300 grame fiecare
1 lingură de ulei de măsline
200 grame de ciuperci
1 lingură de rozmarin proaspăt tocat sau 1/2 linguriță de rozmarin uscat

3 pași pentru a prepara cartofi dulci cu ciuperci:

1. Ciupercile se spală bine, se curăță și se înjumătățesc. Cartofii se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se înțeapă de mai multe ori cu o furculiță. Se preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius / 180 grade pe ventilație / treapta 6 pe gaz. Se stropesc cu puțin ulei cartofii și se dau la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru aproximativ 30 de minute, câte 15 pe fiecare parte sau până când sunt gătiți și rumeniți.

2. Între timp, se încălzește uleiul într-o tigaie, se adaugă ciupercile înjumătățite și rozmarinul tocat și se gătesc la foc destul de mare, amestecând, până când ciupercile sunt fragede și colorate ușor. Se asezonează după gust.

3. După ce coaja cartofilor a devenit crocantă la cuptor, se scot, se taie la jumătate și se toarnă ciupercile. Podtă bună!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa