Budinca de ciocolată raw, un desert rapid și sănătos

Budinca de ciocolată raw farfurie lingură la masă
Îţi place budinca de ciocolată, dar nu te poţi gândi decât la reţeta clasică cu ouă, lapte şi zahăr? Încearcă mai bine budinca de ciocolată raw!

Budinca de ciocolată raw este sănătoasă & rapidă și vă va cuceri!

Îţi place budinca de ciocolată, dar nu te poţi gândi decât la reţeta clasică cu ouă, lapte şi zahăr?

Ar trebui să ştii că mai există o rețetă gustoasă, cea de ciocolată raw, făcută cu avocado, smochine şi cacao. Se prepară rapid și, bonus, este sănătoasă!

Budinca de ciocolată raw menţine silueta şi se prepară rapid!

Dacă ţi-ai imaginat că numai cei care urmează o dietă raw pot mânca această budincă, te-ai înşelat. Ea se potriveşte perfect şi pentru cei care urmează un stil de viaţă sănătos şi încearcă să-şi monitorizeze consumul de zahăr, dar şi pentru persoanele care vor să savureze o prăjitură specială.
Atuurile acestui desert sunt zaharurile naturale (smochine, nectar de agave) şi grăsimile sănătoase (avocado), care te ajută la capitolul menţinerea siluetei. Nu este de neglijat nici faptul că budinca se prepară foarte rapid. Ingredientele se combină în blender şi se obţine o cremă fină şi delicioasă, peste care poţi adăuga peste budinca de ciocolată puţin iaurt sau chiar o linguriţă de smântână slabă. Nu ignora nici un topping de diverse fructe, proaspete sau uscate, pe care le poţi combina cum îţi doreşti.

Ingrediente pentru budinca de ciocolată raw

1 avocado
3 linguri de pudră de cacao raw
4-5 smochine hidratate sau 1/3 ceaşcă de nectar de agave
1/2 linguriţă de sare de mare
2 linguriţe de extract de vanilie
1/2 ceaşcă de apă sau mai mult

Cum se face budinca de ciocolată raw?

Fructul de avocado se curăţă şi se taie cubuleţe. Îndepărtează pe cât posibil sâmburii de la smochine şi combină toate ingredientele într-un blender, pulsând la viteză mare până când obţii o pastă omogenă. Adaugă doar o jumătate de ceaşcă de apă, dar mai poţi subţia după gust budinca, dacă ţi se pare că este prea densă. Toarnă budincă de ciocolată în ceşti şi serveşte-o imediat. Acest desert se poate păstra şi la frigider câteva ore după ce-l prepari, dacă vrei să-l mănânci rece.

Andreea Marinescu/andreearaicu.ro

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație