Cea mai bună cafea la ibric

cafea-la-ibric-totul-despre-mame

De ce să preparăm cafea la ibric?

Multe persoane își prepară dimineața cafeaua la filtru, deoarece este un proces rapid, nu are nevoie de supraveghere și rezultă o licoare magică, ale cărei beneficii sunt faptul că ne ajută să ne trezim și ne dau puțin mai multă energie. Însă există și alternative mai intense și mai aromate ale cafelei la filtru.

O cafea la ibric este cu mult mai aromată față de una preparată la filtru, însă veți avea nevoie de mai mult timp pentru o pregăti, timp pe care nu-l aveți întotdeauna dimineața. De aceea, puteți folosi metoda de preparare a cafelei la ibric pentru weekenduri, când vă puteți răsfăța cu arome intense.

Este recomandat chiar să cumpărați boabele de cafea și să le măcinați acasă, de fiecare dată când preparați o cafea la ibric. Alegeți varianta sigilată a punguțelor și nu boabele de cafea vărsate, pentru a nu-și pierde aroma. Dacă aveți posibilitatea să cumpărați boabele de cafea verzi și să le prăjiți acasă (mediu sau slab), veți reuși să beneficiați de proprietățile antioxidante ale cafelei. De asemenea, cafeaua consumată în cantități moderate este un ton cardiac și stimulează sistemul nervos. V-am pregătit rețeta tradițională de preparat cafea la ibric, pe care o știu de la bunici, pe vremea când nu existau sau cel puțin nu erau la modă filtrele de cafea și espressoarele.

Ingrediente pentru cea mai bună cafea la ibric:

140 mililitri de apă rece
1 linguriță rasă de zahăr / miere
5 lingurițe de cafea măcinată

3 pași pentru a prepara cea mai bună cafea la ibric:

1. Într-un ibric, se pune apa rece la încălzit. Dacă doriți să adăugați zahăr în cafea, acesta se pune acum, însă dacă alegeți varianta mai sănătoasă, cu miere, lingurița de miere se pune la sfârșitul procesului, pentru a nu-și pierde proprietățile sănătoase pe care le are în timpul fierberii.

2. Când începe să se încălzească apa din ibric, de adaugă câte 2 lingurițe pentru fiecare dintre cele două căni de cafea din rețetă. Când cafeaua atinge punctul de fierbere, se mai adaugă 2 vârfuri de linguriță de cafea, acest truc făcând rezultatul final mai aromat.

3. Se mai lasă să fiarbă iar, după care se închide focul. Caimacul format se adaugă în cele 2 căni, câte 1-2 lingurițe în fiecare. După aceasta, se toarnă cafeaua încet, pentru a nu curge zațul. Puteți să adăugați și lapte, dacă vreți să-i mai reduceți puțin din tărie.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()