Chiftele cu broccoli, brânză și cartofi

Alexandra Constantin
chiftele cu broccoli, brânză și cartofi

Vrei să prepari ceva gustos și sănătos pentru copil? Atunci alege rețetele care să conțină legume și care să nu necesite prea mult timp de gătire. Una dintre ele este chiar cea de chiftele cu broccoli, brânză și cartofi.

Spanacul și broccoli se numără printre legumele pe care copiii le acceptă mai greu. Dar cum ele trebuie să facă parte dintr-o alimentație echilibrată, una dintre soluții este să pregătești mâncăruri care să le conțină, dar gustul lor să nu predomine. Un astfel de preparat sunt și chiftelele cu broccoli, brânză și cartofi. Nu doar că merg de minune alături de o garnitură de orez sau de o salată, ci sunt și delicioase și se prepară în mai puțin de jumătate de oră, arată www.parents.com.

Cum prepari rețeta de chiftele cu broccoli, brânză și cartofi

INGREDIENTE

1 cană și jumătate de piure de cartofi

1 sfert de cană de piure de broccoli

jumătate de cană de brânză (la alegere)

1 ou

1 cană de miez de pâine (mărunțit)

sare

1-2 căței de usuroi

PREPARARE

Pui între-un bol mai mare piureul de cartofi, cel de broccoli, brânza, oul și trei linguri din miezul de pâine. Adaugi sarea, usturoiul dat prin presă și amesteci bine ca să se combine ingredientele.

Restul de miez de pâine mărunțit îl pui într-o farfurie întinsă. Formezi bile din amestecul de broccoli (poți să folosești o lingură ca să fie mai ușor), după care le dai prin miezul de pâine.

Încingi cuptorul. Așezi chiftelele în tava tapetată cu hârtie de copt și dai la cuptor. Lași să se rumenească ușor pe o parte, apoi le întorci pe partea cealaltă (chiftelele nu o să fie uscate dacă pui un vas cu apă sub tavă în cuptor). Le scoți din cuptor când sunt rumenite uniform.

Broccoli, leguma care are grijă de digestia ta

Deși se numără printre legumele care nu sunt pe placul multor persoane, broccoli aduce zeci de beneficii sănătății datorită nutrimenților pe care îi conține. Inclusă în alimentație, leguma favorizează reducerea nivelului mare de colesterol ,,rău”, menține sănătatea inimii, a oaselor, îmbunătățește digestia și ajută la detoxificare. De asemenea, broccoli aduce beneficii sănătății oculare, întărește imunitatea și este un bun aliat împotiva mai multor forme de cancer. Bine este să introduci broccoli în alimentația copilului încă din primul an de viață (chiar de 7-8 luni). Copilul o să se obișnuiască de mic cu gustul legumei, fapt ce îl poate ajuta să facă alegeri alimentare sănătoase pe măsură ce crește.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa