Chifteluțe de ton și ouă de prepeliță

chiftelute-de-ton-totul-despre-mame

Rețetă ușoară de chifteluțe de ton și ouă de prepeliță

Dacă nu mai aveți idei pentru preparate puțin mai festive, puteți încerca această rețetă ușoară și gustoasă de chifteluțe de ton și ouă de prepeliță. Timpul de preparare este de aproximativ jumătate de oră, pentru a fi gata având nevoie de alte 30 de minute. Cu alte cuvinte, veți avea gata într-o oră un preparat delicios, pe care îl puteți împărți cu cei dragi. Ingredientele pregătite ajung pentru 6-8 porții, fie că doriți să le serviți simple, alături de alte preparate sau într-o farfurie cu paste și un sos roșu.

Ingrediente pentru chifteluțe de ton și ouă de prepeliță:

680 grame de ton
2/3 cană cu pesmet
1/3 cană cu fistic decojit, tocat
1 cană cu ceapă tocată
1/2 cană cu mentă proaspătă tocată
coaja rasă de la 1 lămâie
1 lingură de sare
4-5 ouă de prepeliță
făină
ulei de măsline

4 pași pentru a prepara chifteluțe de ton și ouă de prepeliță:

1. Se taie tonul proaspăt, dezosat, în bucăți de 1-2 centimetri. Se adaugă bucățelele de ton, menta, fisticul și ceapa tocată într-un procesor de alimente și se pasează, până când obțineți o combinație omogenă, nu o pastă.

2. Se adaugă amestecul de ton într-un castron mare, alături de pesmet, sare, coaja rasă de lămâie și ouăle de prepeliță și se amestecă bine cu mâinile curate, pentru un minut. Proteinele din ou și ton vor lega bine amestecul.

3. Folosing o lingură de înghețată sau o lingură mare, se modelează chifteluțele de ton. Se rulează fiecare chiftea în făină și se prăjește în suficient ulei de măsline, astfel încât să ajungă până la jumătatea chiftelelor, într-o tigaie mare.

4. Se prăjesc ușor, până când se rumenesc, la căldură medie, aproximativ 15-20 de minute, după care se pune fiecare chiftea pe prosoape de hârtie, pentru a se scurge uleiul. Acestea se pot servi singure sau cu paste, cu sos roșu.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()