Crumble rapid cu fructe

Prajitura cu fructe rapida | Totul despre mame

Prajitura cu fructe rapida pentru copii | Totul despre mamePrăjitură cu fructe rapidă și gustoasă, pe gustul copiilor

Andreea Sfârlea, mama lui Aimi de 3 ani și a lui Hiro de 6 luni, se joacă cu papilele noastre gustative pe blogul ei, Căsuța fericită, unde postează și pozează rețete faine pentru copii. N-am mai stat pe gânduri și i-am cerut și noi o o rețetă rapidă de prăjitură cu fructe, pe gustul copiilor, dar și al părinților.

Crumble cu fructe rapid

Andreea ne spune că acest crumble este norocul ei pentru orice petrecere neanunțată. Se face repede și se duce și mai repede: “Am făcut în weekend o variantă cu piersici, caise și afine și a fost absolut delicioasă. Am luat tava cu noi la un grătar și toți prietenii noștri au fost încântați.”

Ingrediente pentru crumble cu fructe:

– 1 kg fructe – pot să fie orice fel sau în orice combinație fantezistă: piersici, nectarine, prune, pere, căpșuni, rubarbă, curățate și tăiate felii mari

– suc​ul ​de la jumătate de lămâie

– zahăr brun după gust (în funcție și de cât sunt de dulci fructele)

– 4 lingurițe griș sau amidon de porumb

– un praf de sare

 – 85 g unt la temperatura camerei

– 15 g zahăr brun (sau rapadura)

– 140 g făină

– un praf de sare (dacă untul e sărat, nu mai puneți sare)

Cum se face crumble-ul cu fructe?

Încălziți cuptorul la 175 de grade. Pregătiți umplutura: fructele se combină cu zahărul, cu sucul de lămâie, cu grișul (sau amidonul de porumb) și cu un praf de sare. Transferați-le într-un vas de copt de aproximativ 20 cm.

Pregătiți aluatul: într-un castron mare, folosind un mixer, bateți untul împreună cu zahărul brun până când își mărește volumul. Adăugați făina și un praf de sare. Amestecați ușor compoziția câteva minute cu mâinile, până când făina e incorporată și aluatul este fărâmicios. Împrăștiați aluatul fărâme peste fructe – nu trebuie să acopere fructele uniform!

Coaceți prăjitura până când fructele din centrul vasului borborosesc, cam 40 la 50 de minute, după primele 30 de minute acoperiți tava cu o folie de aluminiu.

După ce este gata, așteptați să se răcească prăjitura cam 20 minute înainte de servire. Se servește călduță.

Foto: Andreea Sfârlea

Aici găsiți 5 rețete rapide și sănătoase pentru copii, alternative ideale la produsele pe care de obicei le luăm din supermarket!

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()