Beneficiile sucurilor de fructe și de legume asupra sănătății sunt indiscutabile. Totuși, nu avem mereu la îndemână un storcător sau spațiul nu ne permite să ne depozităm unul. Nu putem să renunțăm, ci doar să căutăm soluții pentru a ne bucura de vitaminele și mineralele pe care fructele și legumele ni le dau.
Dacă nu ai un storcător de fructe, poți folosi la fel de bine un blender cu cană, potrivit 101budget.com. Spală fructele, legumele și apucă-te de treabă! Avem pentru tine și câteva rețete delicioase care vă vor revigora pe voi și pe ceilalți membri ai familiei.
Smoothie perfect pentru detoxifierea matinală
Suc de măr, morcov, ghimbir și sfeclă
Ingrediente:
1 sfeclă de mărime potrivită, spălată foarte bine, curățată de coajă și tăiată în bucățele mici
1 măr, spălat bine, curățat de coajă, tăiat în bucățele
3 morcovi, spălați și tăiați
Jumătate de bucată de ghimbir curățată de coajă
Suc de măr fără zahăr
Preparare:
Pune în blender primele 4 ingrediente, adăugând doar puțin suc de măr. Mixați-le până când toate ingredientele devin piure. Apoi, strecurați amestecul și lăsați sucul 5-10 minute să se limpezească. Apoi, consumați-l imediat. Pulpa rămasă poate fi folosită să îngroșați supe sau la alte rețete
7 smoothie-uri perfecte pentru copii
Suc de morcov și portocală
1 roșie galbenă spălată, tăiată în 4
O portocală curățată de coajă și tăiată în 4
1 măr spălat, curățat de coajă și tăiat în 4
4 morcovi, curățați de coajă, tăiați mărunt
Preparare:
Puneți toate ingredientele în cupa blenderului și mixați până când devin piure. Strecurați și lăsați 5-10 minute. Apoi, consumați-l imediat.
Suc de varză roșie și afine
Este o băutură cu puternic efect antioxidant, de un real ajutor pentru memorie
Ingrediente:
¼ de varză roșie mărunțită
Un castravete spălat, curățat de coajă și tăiat mărunt
O cană de afine proaspete
Un măr, spălat, curățat de voajă și tăiat în 4.
Preparare:
Puneți ingredientele în mixer și transformați-le într-un piure. Strecurați și lăsați 5-10 minute. Consumați imediat.
Ce facem cu pulpa de fructe și legume rămasă?
De cele mai multe ori, resturile rămase după ce facem sucuri sunt aruncate cu toate că există soluții pentru a nu mai face risipă.
Soluții utile pentru creșterea imunității copilului
Resturile de legume pot fi amestecate cu brânză și apoi folosite pentru sandvișuri sau ca umplutură pentru țelină. De asemenea pot fi folosite în supe sau pentru a face burgeri vegetarieni. Chiar și animalul de companie se poate bucura de ele, dacă îi strecurați 2-3 lingurițe în mâncarea lui obișnuită.
Pulpa de la fructe este bună în salate de fructe, în iaurturi simple sau pentru a vă face măști pentru ten.
Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.