Friptură de pui la cuptor

Idee de cină sănătoasă și hrănitoare – friptură de pui la cuptor

Nu e nevoie să faci iar șnițele sau piept de pui pe grătar dacă vrei o rețetă rapidă cu carne de pui. Știu ce vei spune, că durează prea mult prepararea la cuptor. Dar ce ar fi dacă ai încerca această friptură de pui, gata în aproximativ 25 de minute, care merge perfect cu o garnitură de salsa cu avocado? Iată ce pași trebuie să urmezi!

Ingrediente pentru friptură de pui la cuptor:

4 piepturi de pui dezosate
2 lingurițe de condimente pentru friptură de pui (combinație de boia de ardei, praf de usturoi, praf de ceapă, piper negru, oregano, piper cayenne, cimbru)
3 lingură de ulei de măsline
2 linguri de oțet de vin
1/4 linguriță de chimen măcinat
1/8 linguriță de sare
1 vârf de cuțit de piper negru
1 avocado
2/3 cană de papaya tocat
1/3 cană de ardei roșu tocat
1/ cană de coriandru proaspăt tocat (crenguțe de coriandru proaspăt, opțional_

4 pași pentru a prepara friptură de pui la cuptor:

1. Se încălzește cuptorul la 190 grade Celsius. Între timp, fructul de avocado se taie în jumătate, se scoate sâmburele, se curăță de coajă și se toacă.

2. Se presară ușor pe pieptul de pui, pe toate părțile, condimentele de friptură. Într-o tigaie mare termorezistentă, se încălzește 1 lingură de ulei, la foc mediu. Se adaugă bucățile de pui condimentat și se gătește până când se rumenește, pe ambele părți.

3. Puiul se transferă la cuptor, în tigaia termorezistentă, și se lasă la gătit pentru aproximativ 15 minute sau până când puiul nu mai este roz, cu focul dat la 190 grade Celsius.

4. Între timp, pentru a prepara garnitura de salsa pentru friptură, se adaugă într-un bol mare oțetul, 2 linguri de ulei, chimenul, sarea și piperul negru. Se amestecă și ardeiul gras, avocado, papaya și coriandrul tocat. Se servește cu pieptul de pui la cuptor.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()