Gustare sănătoasă pentru copii – cremă de parmezan cu spanac

cremă de parmezan

Alternativa sănătoasă la crema de brânză de la supermarket – cremă de parmezan cu spanac

Această cremă de parmezan cu spanac poate fi făcută cu un minim de calorii, dacă folosești ingrediente degresate sau semi-degresate, însă aroma sa cea mai pregnantă va fi dată de gustul parmezanului. Deci poți alege ce tip de ingrediente dorești în rest, în funcție și de gusturile celor care vor mânca. Această rețetă poate fi preparată și cu broccoli, țelină sau morcovi, dar dacă piticului tău nu îi place spanacului, este trucul ideal pentru a-l convinge să mănânce ingredientul secret al lui Popeye.

Poți să servești crema de spanac cu biscuiți sau cu chips-uri făcute la cuptor, în propria bucătărie. O porție normală este de aproximativ 2 linguri, în funcție și de ce alte aperitive sau gustări ai mai preparat pe lângă.

INGREDIENTE

300 de grame de spanac congelat tocat, decongelat, iar excesul de lichid îndepărtat
1/2 cană cu smântână
5 linguri de maioneză light
1/3 cană de parmezan proaspăt ras
1/4 cană de ceapă
piper negru proaspăt măcinat

PREPARARE

1. Ceapa se curăță de coajă și se toacă mărunt. Spanacul se scurge bine de apă și se adaugă într-un bol mediu, alături de smântână, maioneză, parmezanul proaspăt ras în prealabil și ceapă. Se amestecă bine și se condimentează cu piper negru proaspăt măcinat.

2. Crema aceasta poate fi făcută cu o zi înainte și lăsată la frigider. Însă se scoate din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a o servi. Ingredientele pregătite mai sus ajung pentru aproximativ 2 căni cu cremă de spanac.

Sfat:

Dacă tot te-ai hotărât să faci o rețetă atât de sănătoasă, ce-ar fi să încerci și o maioneză preparată în casă? Aceasta poate fi gata chiar și în 5 minute, deci nu îți va ocupa din timpul liber pe care îl poți petrece jucându-te cu cei mici. Vei avea nevoie de 1 ou mare, 1 linguriță de muștar de Dijon, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1 1/2 căni cu ulei, sare și piper alb proaspăt măcinat. Se amestecă oul, muștarul și zeama de lămâie într-un bol mare. În timp ce amesteci, se adaugă încet și continuu uleiul, până când obții o combinație groasă. Se asezonează cu sare și piper și se ține la frigider, până când o folosești.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()