Mâncare ușoară de vară – noodles de dovlecei cu pesto

pesto

Acești noodles de dovlecei proaspeți și cruzi, amestecați cu sos de pesto și roșii cherry, se transformă într-o masă ușoară și sănătoasă.

Ingredientele pregătite mai jos ajung pentru 4 porții, gata în aproximativ 40 de minute – 20 de minute prepararea și 20 de minute gătirea. Este o rețetă perfectă și pentru persoanele vegetariene sau care nu pot consuma gluten. Cu alte cuvinte, nu va trebui să faci mai multe tipuri de mâncare la cină, pentru a satisface preferințele și nevoile celor dragi.

INGREDIENTE

pentru pesto:

1/2 ceapă galbenă mică, tăiată grosier
1 cățel de usturoi, curățat și tocat grosier
2 căni de frunze proaspete de busuioc (poți folosi și rucola)
1/2 cană de semințe verzi de dovleac, rumenite
1/3 cană de ulei de măsline
2 lingurițe de oțet de vin roșu sau zeamă de lămâie
fulgi de ardei roșu, pentru gust
sare

pentru noodles de dovlecei:

3 dovlecei mari
sare
470 grame de roșii cherry (întregi sau tăiate în jumătăți)
frunze proaspete de busuioc, pentru ornat

PREPARARE

1. Pentru a prepara pesto, se adaugă într-un procesor de alimente ceapa, usturoiul, busuiocul, semințele rumenite, uleiul de măsline, oțetul de vin roșu și fulgii de ardei. Se amestecă bine, până când obții o compoziție omogenă, care se asezonează cu sare, după gust. Poți adăuga în jur de 1/2 linguriță. Dacă ți se pare că are gust pregnant de ceapă, nu îți face griji, acesta va fi temperat în câteva minute. Sau mai poți adăuga o linguriță de oțet pentru a echilibra aromele.

2. Pentru a prepara noodles, se taie în spirală dovleceii, cu ajutorul unui spiralator de legume sau cu o răzătoare, pe orificiile mari. Se amestecă dovleceii cu pesto, până când sunt înveliți bine de un strat de pesto și se mai asezonează cu puțină sare (aproximativ 1/4 linguriță).

3. Se transferă tăițeii de dovlecel pe un platou mare și se adaugă și roșiile cherry. Frunzele proaspete de busuioc se adaugă în colțuri, pentru a orna.

Sfaturi:

1. Pentru a rumeni semințele de dovleac, se pun într-o tigaie medie, la căldură medie. Se gătesc, amestecând frecvent, până când semințele sunt parfumate și încep să sfârâie și să pocnească,  pentru aproximativ 5 minute.

2. Dacă ești sensibilă la aroma cepei, poți să renunți la ea atunci când prepari sosul de pesto.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()