Pachețele vietnameze de vară

pachetele de vara

Rețeta perfectă pentru pachețele vietnameze

Aceste pachețele vietnameze de vară sunt făcute din orez și sunt umplute cu morcovi, castraveți, ierburi, crustacee și tăiței de orez. Iar pentru o aromă vietnameză autentică, au și un sos dulce-iute de ghimbir și ardei iute. Acest preparat este gata în aproximativ jumătate de oră și nu are nevoie de gătire. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru un preparat rapid de vară!

Ingrediente pentru pachețele vietnameze:

pentru sos:
2 căței de usturoi, tocați mărunt
1 ardei roșu iute mic (fără semințe), fin tocat
1 lingură de ghimbir tocat mărunt
1 lingură de zahăr
3 linguri de sos de pește
zeama de la 1 limetă

pentru rulouri:
100 grame de tăiței de orez vrmicelli
12×20 centimetri fâșii de orez
un pumn de frunze de mentă
18 creveți fierți, tăiați în jumătate, pe lungime
2-3 frunze mari de salată iceberg, rupte în 12 bucăți
1 morcov, tăiat julienne
1 pumn de coriandru
1 pumn de busuioc thailandez
1 mână de arpagic
50 grame de germeni de fasole

4 pași pentru a prepara pachețele vietnameze:

1. Sosul se prepară prin adăugarea usturoiului, ardeiului iute, ghimbirului și zahărului într-un mojar cu pistil, după care se amestecă împreună cu sosul de pește și zeama de lămâie. Alternativ, se pot adăuga aceste ingrediente într-un mini blender.

2. Se înmoaie tăițeii de orez într-un bol cu apă fierbinte, timp de 15 minute, după care se scurg bine. Se asamblează toate ingredientele pentru umplerea pachețelelor. Se înmoaie câte o foaie de orez într-un bol cu apă fierbinte, lăsând-o până când este moale, pentru aproximativ 10-15 minute, după care se scurge pe un prosop.

3. Se pune foaia de orez pe un tocător, iar la una dintre marginile sale, se adaugă câteva frunze de mentă, apoi trei jumătăți de creveți. Se pune salata pe partea de sus a creveților, urmată de tăiței de orez, câteva fâșii de morcov și castravete, ierburi și germeni de fasole. Nu supraîncărca umplutura, deoarece va fi mai greu să rulezi pachețelele.

4. Se rulează, iar la mijlocul foii de orez se introduc și capetele în interior, pentru ca pachețelele să fie complet închise. Se taie rolele în jumătate, pe diagonală, și se pot servi întregii familii, ca o gustare rapidă și răcoroasă.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()