Preparat în 15 minute. Paste primavera

paste primavera

Pentru că timpul petrecut alături copilul tău își condiționează unele activități casnice, o rețetă simplă de paste primavera, gata de preparat în numai 15 minute,  te va ajuta să nu pierzi din clipele prețioase alături de familie gătind.

Pastele primavera sunt ușoare, nu conțin carne și sunt delicioase în același timp. Pot fi consumate și de vegetarieni sau, dacă țineți post ,puteți renunța la brânză și să înlocuiți laptele de vacă cu cel de orez sau migdale.

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200 de grame de paste ( de orice fel, formă sau culoare)
  • 75 de grame de sparanghel (6 bucăți)
  • 50 de gramesau o mână de fasole verde (păstăi)
  • 100 de grame de broccoli (6 buchețele)
  • 2 lingurițe cu vârf de cremă de brânză
  • 2 lingurițe de lapte
  • 75 de grame de brânză mozzarella
  • O roșie mare, tocată
  • Sare
  • Piper negru

Deși legumele par similare la gust, atunci când sunt combinate cu un sos cremos și ușor, aromele ies în evidență și devin vedetele preparatului.

Partea bună este că nu trebuie să urmați cu strictețe lista de ingrediente. În privința legumelor, puteți folosi ce aveți prin frigider. Cu atât de multe legume în ele, pastele pot fi confundate ușor cu o salată.

Modul de preparare este foarte simplu, mai ales că o să folosiți un singur recipient, atât pentru paste, cât și pentru legume:

Adăugați pastele într-o oală cu apă care fierbe și lăsați-le acolo timp de zece minute. Între timp, rupeți capetele sparanghelului și păstăilor de fasole. Când pastele sunt aproape fierte, adăugați sparanghelul, fasolea verde și broccoli-ul (legumele au nevoie de mai puțin timp de fierbere).

Când pastele s-au fiert, scurgeți apa din oală și adaugați restul ingredientelor (crema de brânză, laptele, mozzarella, roșia, sarea și piperul). Lăsați totul la foc mic și amestecați câteva minute până când brânza se topește.

Pastele primavera se servesc calde.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()