Pui cu ierburi și salată de piersici cu feta

salata

Rețetă rapidă de pui cu ierburi, asortat cu salată de piersici cu feta

Mărarul, menta și busuiocul revitalizează această rețetă de pui cu salată de piersici cu feta. Este ușor de făcut, îți va lua puțin timp, lăsându-ți timp de joacă împreună cu cei mici.

Ingrediente pentru pui cu ierburi și salată de piersici cu feta:

200 mililitri de zeamă de supă de legume
125 grame de bulgur de grâu
550 grame de piept de pui
2 piersici coapte
25 grame de frunze de mentă
25 grame de mărar
un pumn de frunze de busuioc (opțional)
50 grame de nuci pecan, înjumătățite
100 grame de brânză feta, mărunțită

pentru dressing:
coaja rasă și zeama de la 2 limete
1 linguriță de oțet de orez
3 linguri de ulei de măsline
1 cățel de usturoi, curățat și zdrobit
1 linguriță de zahăr brun
1 linguriță cu vârf de muștar

5 pași pentru a prepara pui cu ierburi și salată de piersici cu feta:

1. Se toarnă zeama fierbinte de la o supă de legume peste bulgur, într-un castron mare. Se acoperă cu o folie și se lasă deoparte, timp de 15-20 minute, până când zeama este absorbită în totalitate, iar boabele sunt fragede.

2. Între timp, pieptul de pui se condimentează și se lasă pe grătar, pentru aproximativ 5-6 minute pe fiecare parte sau până când este gătit. Se lasă să se răcească, după care se taie în bucăți mici.

3. Piersicile se taie în câte 12 felii. Ingredientele pentru dressing se amestecă împreună și se asezonează cu ce condimente dorești.

4. În momentul în care bulgurul arată uscat și se umflă, se îndepărtează folia. Se umflă puțin cu o furculiță și se lasă să se răcească.

5. Ierburile se tie chiar înainte de servire și se amestecă împreună cu bulgurul. Se întinde pe un platou, adăugând apoi puiul, piersicile, nucile pecan și brânza feta. Se amestecă foarte puțin. Se stropește cu dressing.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()