Rețeta de duminică: Prăjitura cu caramel și mere

Prăjitura cu caramel și mere

Prăjitura cu caramel și mere este extrem de ușor de făcut. Ploaia de caramel și praline o fac irezistibilă,  perfectă pentru o duminică de toamnă în familie.

Rețeta se prepară cât ai clipi. E nevoie de amestec de prăjituri, umplutură si condimente pentru plăcintă cu mere și topping de frișcă, așa că dacă nu ești fanul lor, cu siguranță prăjitura cu caramel și mere nu e pentru tine.

Totul începe cu amestecul de prăjituri de vanilie (amestecul aromat ar fi și acesta minunat), apoi încorporezi merele și condimentele. Se coace la cuptor până la perfecțiune, o înțepi peste tot și o acoperi cu o ploaie de sos de caramel. Odată ce s-a răcit pui toppingul de frișcă, bucățile de praline și mai mult sos de caramel. Sună grozav, nu?

Pregătește-o pentru serviciu sau pentru o petrecerea de Halloween. E  atât de ușor!

 INGREDIENTE:

  • O lingură condimente pentru plăcintă cu mere (se găsesc în hipermarket) (vezi, mai jos, și varianta homemade)
  • ½ cană de apă
  • 1/3 cană ulei vegetal
  • 3 ouă mari
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 560 gr mere tăiate grosier
  • 1 cană sos de caramel la temperatura camerei sau ușor încălzit
  • 1 tub de 220 gr frișcă
  • 2/3 cană praline bucăți

 PREPARARE:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade. Tapează tava cu unt sau pulverizează ulei, astfel încât să se formeze o peliculă antilipire
  2. Într-un bol mare amestecă timp de 2 minute folosind mixerul amestecul pentru prăjitură, condimentele pentru plăcinta cu mere, apa, uleiul, ouăle și extractul de vanilie.
  3. Folosește o spatulă de silicon pentru a încorpora merele.
  4. Toarnă amestecul în tava tapată.
  5. Las-o la copt în cuptorul preîncălzit pentru 28-33 minute.
  6. Scoate prajitura pe un gătar și las-o la răcit 10 minute.
  7. Înțeapă prăjitura cu un pai pâna la jumătate pe toată suprafața. Toarnă peste prăjitură ¾ din sosul de caramel, lăsându-l să umple găurile. Lasă prăjitura să se răcească complet.
  8. Pune toppingul de frișcă, bucățile de praline și restul de ¼ sos caramel.
  9. Poți păstra prăjitura cu caramel și mere în frigider până la 3 zile.

Dacă nu dorești să folosești amestec pentru prăjituri din comerț, poți face singură blatul, din:

  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf de sare

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()