Rețetă de paste Alfredo. Un deliciu vegan pentru toată familia

paste alfredo

Ce ai de gând să pregătești pentru prânzul de astăzi? Îți propunem rețeta de paste Alfredo. Atunci când ești vegetariană sau pur și simplu când vrei să îți hrănești astfel copiii una- două zile pe săptămână, posibilitățile culinare sunt destul de restrânse la prima vedere. Însă această rețetă vegană de paste Alfredo te va ajuta să-i surprinzi pe cei dragi.

Ca să nu mai spunem că poți ascunde cu ușurință conopida în sosul pentru paste, mai ales că nu este una dintre legumele preferate ale copiilor. Drojdia nutritivă poate fi un bun înlocuitor al brânzei. Iar laptele de migdale făcut în casă merge perfect în locul untului.

Ingredientele de mai jos ajung pentru 2 porții, dar le poți dubla sau chiar și tripla, dacă ai mai mulți pofticioși la masă. Pastele Alfredo vor fi gata în aproximativ 25 de minute, așa că restul timpului pe care l-ai fi petrecut în bucătărie îl poți dedica jocurilor cu cei mici sau îl poți investi și în prepararea unui desert care să se potrivească perfect cu această călătorie culinară pe meleagurile italienești.

INGREDIENTE

1 cățel de usturoi
1 linguriță de ulei de măsline extra-virgin
1 cană de conopidă (100 grame)
3/4 cană de lapte de migdale (175 mililitri)
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
1 lingură de drojdie nutritivă
1/2 lingură de zeamă de lămâie
120 grame de spaghetti fără gluten

PREPARARE

1. Usturoiul se curăță de coajă, se toacă mărunt și se adaugă într-o tigaie, în care ai încălzit uleiul de măsline în prealabil. Se lasă să se gătească pentru aproximativ 3-4 minute sau până când devine auriu.

2. Se adaugă laptele de migdale peste usturoi și se aduce compoziția la punctul de fierbere. Se adaugă sarea, piperul, conopida spălată și tăiată mărunt în prealabil. Se lasă să se gătească până când se înmoaie conopida, pentru aproximativ 7 minute.

3. Se transferă compoziția într-un blender și se adaugă și drojdia, pe lângă zeama proaspăt stoarsă de lămâie. Se pasează până când obții o compoziție omogenă.

4. Se gătesc pastele al dente, într-o oală cu apă sărată clocotită, conform indicațiilor de pe pachet. După ce s-au gătit, se scurg bine și se adaugă în vasul în care ai pus sosul. Se amestecă bine și se servesc. Poți să pui și câteva frunze de busuioc proaspăt tocat, pentru un gust mai aromat.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()