Sandvici cu roșii, busuioc și anghinare

Sandvici cu roșii, busuioc și anghinare

Sandviciurile reprezintă cel mai practic fel de mâncare, pentru că nu se varsă, nu pătează, tocmai de aceea îl poți transporta cu ușurință. Fie că mănânci la birou, la picnic sau la școală, acesta este delicios în orice împrejurare. Deși noi suntem obișnuiți să ne facem sandviciurile foarte simple, cel mai bun exemplu fiind cel cu șuncă și cașcaval, mai jos vă propunem o rețetă mai specială, fără carne sau brânză, dar care este la fel de gustos ca cele cu care suntem obișnuiți: sandviciul cu roșii, busuioc și edamame.

Rețeta este pentru patru persoane, însă îl puteți tăia în porții mai mici dacă aveți mai mulți oaspeți sau pentru copii.

Sandvici cu roșii, busuioc și anghinare

INGREDIENTE

Amestec de edamame:

  • O cană și jumătate de fasole edamame (boabe tinere de soia, culese cât sunt încă în păstăi – dar puteți înlocui cu alt ingredient similar)
  • Un sfert de ceașcă de busuioc
  • 3 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors
  • o lingură de ceapă verde tocată
  • Jumătate de cățel de usturoi
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 2 linguri de apă
  • Jumătate de linguriță de sare de mare, sau mai mult, după gust

Pentru sandvici:

  • O baghetă mare, din pâine integrală
  • O mână de verdețuri pentru salată
  • 2-3 roșii medii, tăiate felii
  • 10 frunze de busuioc
  • 10 anghinare coapte la borcan, tăiate în patru sau bucățele
  • Nuci de pin, opțional

PREPARARE

Întâi trebuie să pregătiți pasta pentru sandvici: puneți edamamele, busuiocul, sucul de lămâie, ceapa verde, usturoiul și sarea de mare într-un robot de bucătărie și lăsați-le până sunt tocate mărunt. Adăugați uleiul de măsline și amestecați până se încorporează. Pentru ca pasta să fie mai lichidă ca să se poată întinde, adăugați până la 3 linguri de apă. Asezonați după gust și lăsați-o deoparte să se răcească până este gata de preparat. Umplutura poate fi gătită în avans și ținută la frigider până la 3-4 zile.

Tăiați pe jumătate o baghetă mare și ungeți-o cu pasta de edamame, salata, roșiile, busuiocul, anghinarea și nucile de pin. Închideți bagheta, înfășurați-o în folie alimentară și păstrați-o la frigider până sunteți gata să o serviți. Tăiați bagheta în patru bucăți, pentru patru persoane.

Dacă această rețetă nu vă atrage, puteți încerca alte rețete de sandviciuri, precum cel cu pui și pesto, cu brânză cheddar și măr sau cu smochine și brânză.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()