Sosuri pentru fripturi

sosuri-pentru-fripturi-totul-despre-mame

3 rețete de sosuri pentru fripturi

Câteodată, prepararea unei fripturi nu este desăvârșită, până când acest preparat nu este însoțit și de un sos delicios, care să-i scoată aromele principalte în evidență. V-am pregătit câteva sosuri pentru fripturi, care sunt ușor de preparat și vor face o mare diferență pentru preparatele voastre.

Sos cu ciuperci pentru friptură de pui

Sunt multe persoane care nu ar fi încântate de ciuperci la grătar, însă acest sos cremos este puțin mai rafinat și se potrivește perfect cu o carne cum este cea de pui sau chiar și cea de curcan.

Ingrediente pentru sos de ciuperci:

1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
6 ciuperci Shiitake
1 cățel de usturoi
2 linguri de coniac
4 linguri de smântână
1 linguriță de muștar

3 pași pentru a prepara sos de ciuperci:

1. Ciupercile se curăță, se spală bine, se scurg, după care se feliază. Codițele le puteți tăia mărunt. Usturoiul se curăță și zdrobește.

2. Se toarnă lingura de ulei de măsline extra-virgin într-o cratiță la foc mare și se adaugă ciupercile mărunțite. Se prăjesc timp de 5 minute sau până când devin aurii, după care se adaugă cățelul de usturoi zdrobit, lingurile de coniac și se fierbe compoziția până când coniacul se evaporă aproape în totalitate.

3. Se adaugă cele 4 linguri de smântână și muștarul, se reduce căldura și se dă aragazul la foc mic. Se gătește sosul timp de 2-3 minute, se asezonează cu sare și piper și se poate servi cu friptura de pui.

Sos mexican salsa pentru friptură de vită

Pentru o friptură de vită, ne-am gândit să vă pregătim un sos cu ierburi, al cărui gust e definit de ardeiul iute.

Ingrediente pentru sos mexican salsa:

1 buchet mic de coriandru proaspăt
1 buchețel de mentă proaspătă (doar frunzele)
1 cățel de usturoi
1-2 ardei iuți, curățați de semințe
1 ceapă mijlocii, tocată mărunt
2 roșii, tocate
sucul de la 1-2 limete (lime)

3 pași pentru a prepara sos mexican salsa:

1. Se pun deoparte câteva frunze de coriandru, după care se taie celelalte frunze, tulpinile, frunzele de mentă, usturoiul, ardeiul iute curățat de semințe, ceapa și roșiile, până când sunt toate foarte fine.

2. Se asezonează cu un vârf de cuțit generos de sare și piper, după care se adaugă cea mai mare parte a sucului de lămâie și 1 lingură de ulei de măsline extra-virgin.

3. Se amestecă bine, se mai condimentează cu sare, piper sau zeamă de limetă, după care se poate servi cu o friptură aburindă de vită.

Sos cu miere și muștar pentru friptură de porc

Pentru friptura de porc, v-am pregătit un sos mai dulce, care va face ca preparatul să se topească în gură, de la prima bucățică.

Ingrediente pentru sos cu miere și muștar:

1/2 cană cu maioneză
2 linguri de miere
1/2 lingură de zeamă de lămâie
2-3 linguri de muștar Dijon

2 pași pentru a prepara sos cu miere și muștar:

1. Maioneza preparată în casă, muștarul, mierea și zeama proaspătă de lămâie se adaugă într-un bol și se amestecă foarte bine, până când obțineți o compoziție omogenă.

2. Se lasă bolul cu sos, acoperit, la frigider peste noapte, după care se poate servi alături de friptura de porc.

Citește și:

Sos cu fructe de pădure
Cum pregăteşti un sos pesto
Muşchi de vită la cuptor şi sos brun
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()