Rețete sănătoase și rapide. 8 preparate pe care le poți face în 15 minute

Mamele ocupate visează să gătească repede, preparate gustoase și sănătoase. Îți propunem câteva rețete sănătoase și rapide care nu sunt potrivite doar pentru copii, ci și pentru adulți. Sunt ușor de adaptat, așa încât cu puțină imaginație poți să ai un punct de pornire pentru multe alte mâncăruri. 

Rețete sănătoase și rapide. Salată de spanac cu mere

Ingrediente

6 felii de bacon

40 ml oțet de mere

3 lingurițe de zahăr brun

1 kg de spanac proaspăt

2 mere roșii, feliate

1 ceapă roșie mică, tocată mărunt

Mod de preparare

Într-o tigaie de încinge uleiul și se pune baconul. Se lasă până devine crocant. Se scoate pe hârtie.

În aceeași tigaie se pun oțetul și zahărul brun. Se amestecă până când se topește zahărul. Se lasă să se răcească. Într-un vas se amestecă spanacul, merele, ceapa și baconul. Se stropește cu sosul. Se servește imediat.

Rețete sănătoase și rapide. Somon cu busuioc și lămâie

Ingrediente

2 fileuri de somon de 150 g fiecare

1 linguriță de unt topit

1 linguriță de busuioc proaspăt, tocat mărunt

1 linguriță de suc de lămâie

1 praf de sare

1 praf de piper

felii de lămâie (opțional)

Mod de preparare

Se încinge o tigaie de tip grill, apoi se pun fileurile de somon cu pielea în jos.  Se amestecă untul cu busuiocul, sucul de lămâie, sarea și piperul. Se toarnă compoziția peste somon. Se lasă 10 minute. Se servește cu felii de lămâie, dacă se dorește.

Rețete sănătoase și rapide. Orez cu sos salsa

Rețete sănătoase și rapide

Ingrediente

380 ml apă

380 ml sos salsa

300 g orez prefiert

250 ml brânză (de preferat gouda sau edam)

Mod de preparare

Apa se amestecă cu sosul salsa și se aduce la punctul de fierbere într-un vad mare. Se pune orezul și se lasă să fiarbă. Apoi se acoperă și se mai lasă să  se odihnească pentru 5 minute. Se adaugă brânza și se lasă un minut înainte de servire, până se topește.

Rețete sănătoase și rapide. Somon cu spanac și fasole albă

Rețete sănătoase și rapide

Ingrediente

4 fileuri de somon (aproximativ 150 g fiecare)

3 lingurițe de ulei de măsline

1 lingurițe de amestec de condimente pentru pește

1 cățel de usturoi tocat

1 conservă de fasole albă mică

¼ linguriță de sare

¼ linguriță de piper

250 g spanac proaspăt

felii de lămâie

1 package (8 ounces) fresh spinach

Mod de preparare

Se încinge o tigaie tip grill. Între timp peștele este uns cu 2 lingurițe de ulei și asezonat cu sare, piper și condimente. Se pune pe tigaie și se lasă 6-8 minute.

Între timp, într-o tigaie mare se încinge 1 linguriță de ulei. Se adaugă usturoiul. Se lasă 30 de secunde. Se adaugă fasolea, sarea și piperul. Se amestestecă bine. Se adaugă spanacul și se lasă până se înmoaie.

Somonul se sevește cu amestecul de fasole și spanac și cu felii de lămâie.

Rețete sănătoase și rapide. Salată de avocadă cu năut

Rețete sănătoase și rapide

Ingrediente

1 conservă de năut fiert

2 bucăți de avocado

1 legătură de coriandru proaspăt, tocat mărunt

1 ceapă roșie

70 g brânză feta

Zeama de o limetă

Sare și piper după gust

Mod de preparare

Scurge de zeamă năutul. Taie în bucăți avocado. Toacă mărunt coriandrul. Toacă mărunt ceapa. Pune toate ingredientele într-un bol. Asezonează cu sare și piper.

Rețete sănătoase și rapide. Paste cu usturoi și brânză

Ingrediente

400 g paste

5 lingurițe de ulei de măsline

3 căței de usturoi

1 legătură de pătrunjel tocat mărunt

¼ linguriță de sare

1/8 linguriță de piper

120 g parmezan răzuit

Mod de preparare

Se pune apă într-un vas și se lasă să fiarbă. Se pun pastele cu un praf de sare și se lasă să fiarbă potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se toacă usturoiul și pătrunjelul.

Într-o tigaie se încinge uleiul. Se pune usturoiul și se sotează 1-2 minute, amestecându-se constant. Se ia de pe foc, se adaugă pătrunjelul și se omogenizează.

Pastele se scurg și se amestecă imediat cu sosul de usturoi și pătrunjel. Se presară cu parmezanul și se amestecă bine. Se servesc imediat.

Rețete sănătoase și rapide. Chifteluțe de dovlecei cu prosciutto

Ingrediente

4 dovlecei dați pe răzătoare și storși

1 legătură de pătrunjel

1 ou

75 g făină

40 g parmezan răzuit

150 g ricotta

1 praf de nucșoară

80 ml ulei de măsline

8 felii de prosciutto

250 g mozzarella proaspătă

2 roșii coapte, tocate mărunt

½ ceapă roșie

1 lămâie tăiată felii

Mod de preparare

Dovleceii, pătrunjelul, oul bătut, făina, parmezanul, ricotta și nucșoara se pun într-un vas și se amestecă bine până se omogenizează.

Se încing 2 lingurițe de ulei de măsline. Din compoziția cu dovlecei se formează niște chifteluțe. Se pun în tigaie și se lasă câte 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe șervețel de hârtie.

Se servesc cu prosciutto, mozzarella, roșii, felii de lămâie și ceapă.

Rețete sănătoase și rapide. Cotlete de porc sotate

Ingrediente

8 cotlete de porc

1 linguriță de sare

½ linguriță de piper proaspăt măcinat

2-4 lingurițe de ulei de măsline extra-virgin

Zeama de la o lămâie

2 linguri de parmezan

1 legătură de pătrunjel

Muștar pentru servire

Mod de preparare

Se pun cotletele de porc pe hârtie pergament. Se asezonează pe ambele părți cu sare și piper. Se acoperă cu hârtie pergament până se gătesc

Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei. Se pun cotletele de porc, lăsându-se 2 minute pe fiecare parte. Se scot pe farfurie și se stropesc cu zeamă de lămâie și parmezan. Se presară deasupra pătrunjel. Se servesc cu muștar și felii de lămâie.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()