3 motive să consumi alge marine

Iulia Mirică
motive-sa-consumi-alge-marine-totul-despre-mame

De ce e bine să mănânci alge marine?

Algele marine poate că arată ca un spanac mai alunecos :), dar au un conținut bogat de substanțe nutritive și vine la pachet cu o varietate de beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără și stimularea sănătății digestive, reducerea efectelor nivelului de colesterol și pierderea în greutate.

Poți să-ți iei și doza zilnică a unui număr de minerale esențiale și vitamine dintr-o cantitate mică de alge.

Conținut bogat de grăsimi sănătoase pentru inimă

Corpul uman necesită grăsimi sănătoase ca parte esențială a unei diete echilibrate. Algele marine oferă grăsimi pentru sănătatea inimii, și anume acizi grași omega-3. O foaie de alge nori conține aceeași cantitate de omega-3 ca două avocado. Acest tip de grăsime ajută la ridicarea nivelului de colesterol bun, în timp ce scade producția colesterolului rău. Acizii grași omega-3 ajută, de asemenea, la reducerea inflamațiilor din organism.

Conținut de substanțe nutritive esențiale

Precum celelalte legume, algele conțin minerale și vitamine esențiale, de care avem nevoie pentru o dietă sănătoasă și echilibrată. Doar un gram de alge marine consumat zilnic, oferă doza potrivită de iod, un mineral care este critic pentru sănătatea funcției tiroidiene. În plus, un tip de alge marine maro, numite kombu, poate stimula metabolismul corpului. O porție de alge marine are un conținut mai mare de calciu decât are broccoliul și aproape la fel de multe proteine precum legumele. Alte elemente nutritive din algele marine sunt reprezentate de vitamina B-12 și vitamina A.

Cum poți găti cu alge marine?

Algele sunt perfecte pentru supe și salate sănătoase. Le puteți utiliza în combinație cu ulei de susan, ghimbir proaspăt ras și semințe de susan pentru o salată sănătoasă sau le puteți fierbe în apă împreună cu tofu marinat, pentru o supă bogată în nutrienți. Puteți stimula consumul de spirulină uscată prin includerea algelor marine în smoothie-uri și supa. Alternativ, puteți încerca să amestecați acest ingredient minune în preparate tartinabile, cum ar fi hummusul, pentru senvișuri.

Citește și:
Alimente sănătoase care îți dau energie
Peştele şi fructele de mare în dieta gravidei
Colesterolul din ouă – mit sau adevăr?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa