Cinci alimente care pot ajuta la creșterea rezervei de lapte matern

Te întrebi cum poți crește rezerva de lapte matern și nu ești sigură ce alimente sau suplimente te-ar putea ajuta? Te sfătuim noi!

Este absolut normal să te preocupi de rezerva de lapte matern. Dacă produci suficient, dacă se satură copilul. Vestea bună este că cele mai multe mămici pot produce suficient lapte pentru a satisface nevoile copiilor lor. Știai că dieta te poate ajuta cu această problemă?  Nu există dovezi științifice solide care să ateste că unele alimente sunt în măsură să crească rezerva de lapte matern, dar alimentele de mai jos au funcționat pentru unele mămici.

ÎnapoiPagina 1 din 5

1. Schinduf (cimbrișor)

Cimbrișorul este o plantă foarte frecvent utilizată în suplimentele pentru alăptat. În teorie, cimbrișorul stimulează producția de sudoare, iar pentru că sânul este o glandă sudoripară  modificată, stimulează canalele de lapte și ejecția laptelui. Femeile care consumă schinduf au indicat o creștere a producției de lapte în termen de 24 până la 72 ore, după consumul oral al plantei. Poate fi făcut ceai sau consumat în alte forme.

ÎnapoiPagina 1 din 5
DISTRIBUIȚI
Intră în conversație