5 rețete pentru cină pe care copiii tăi le vor adora

retete pentru cina

Când sunt mici, copiii pot fi pretențioși în privința mâncării. Aceștia refuză multe ingrediente, chiar dacă nu le-au gustat vreodată, așa că este important să facem mâncarea să fie atrăgătoare pentru ei.

Mai jos vă prezentăm 5 rețete de mâncare pentru cină pe care cei mici nu au cum să nu le mănânce.

Pui la cuptor

Pui la cuptor

Pentru că vrem tot ce e mai bun pentru copiii noștri, iar puiul este pe gustul tuturor, am ales această rețetă pentru că este mai sănătoasă coacerea la cuptor decât prăjitul în ulei.

Ingrediente:

  • Un pui întreg porționat
  • O linguriță de unt sau margarină
  • O linguriță paprika
  • O linguriță condimente mixte pentru friptură de pui
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul în prealabil la 220 de grade Celsius. Ungeți pereții vasului în care o să așezați puiul cu unt și băgați-l în cuptor, ca să se încălzească.

Amestecațicondimentele pentru friptură, paprika, sarea și piperul și ungeți puiul cu ele. Așezați bucățile de pui cu pielea în jos.

Coaceți la cuptor timp de 35 de minute și apoi întoarceți puiul pe partea cealaltă. Apoi îl mai lăsați încă 15 minute la cuptor.

Dacă vreți ca puiul să fie mai aromat, puteți să adăugați parmezan ras, iar ca garnitură puteți folosi felii subțiri de cartofi.

Cotlet de porc cu legume

cotlet de porc cu legume

Cotletul de porc este foarte îndrăgit de copii, pentru că se poate mânca cu mâna, datorită părții care conține os.

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc
  • O linguriță de cimbru uscat
  • O jumătate de linguriță de mix pe usturoi cu piper
  • Două lingurițe de ulei de măsline
  • 3 cartofi medii, tăiați în cubulețe
  • Un ardei gras, tăiat în felii
  • Jumătate de cană de brânză italiană dată prin răzătoare
  • unt

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul în prealabil la 220 de grade Celsius. Ungeți pereții vasului în care o să așezați porcul cu unt și băgați-l în cuptor, ca să se încălzească.

Într-un vas mare, amestecați cimbrul, usturoiul cu piperul și uleiul. Cu jumătate din mixtura creată ungeți porcul pe toate părțile, iar în cealaltă jumătate adăugați și ardeiul gras și o turnați peste cartofi. Amestecați și aruncați porcul și legumele în tigaie.

Băgați tigaia neacoperită la cuptor timp de 30-35 de minute. Apoi adăugați brânza și cimbrul rămas peste porc și legume și lăsați-le să se coacă la cuptor încă 2-3 minute, până se topește brânza.

Coaste la grătar cu sos de cola cherry

coaste la grătar

Coastele la grătar sunt delicioase pentru oricine, dar dacă adăugați sos de cola cherry peste ele sigur vor avea succes și la cei mici.

Ingrediente:

  • 5-6 coaste de porc
  • Sare
  • Amestec de usturoi cu piper
  • Jumătate de linguriță de ghimbir
  • Jumătate de cană de sos barbecue
  • O doză de cola cherry
  • Câteva cireșe din compot
  • Jumătate de linguriță de muștar
  • Jumătate de linguriță de sos iute

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Tăiați coastele astfel încât ca fiecare să aibă o bucată de os. Apoi amestecați coastele cu sare, usturoi și piper. Așezați coastele într-o cratiță pentru cuptor și lăsați-o la cuptor timp de o oră și jumătate.

Între timp, amestecați sosul barbecue, cola, cireșele, muștarul și sosul iute într-o tigaie pe foc. Țineți tigaia la foc mediu până când sosul se reduce și se îngroașă.

Scoateți tigaia de la cuptor si așezați-o pe grătar. Acoperiți-o cu folie de aluminiu și lăsați-o 10-15 minute, adăugând din când în când sos barbecue.

Serviți coastele cu sosul lângă ele.

Macaroane cu brânză

macaroane cu brânză

Macaroanele cu brânză reprezintă una dintre mâncărurile tradiționale, cu care ne-am obișnuit încă de când eram copii. Este o rețetă simpla care va fi acceptată în mod sigur de copii.

Ingrediente:

  • 400 de grame de macaroane (sau orice alte paste doriți)
  • Unt sau margarină
  • Făină
  • Sare
  • Piper
  • Muștar
  • Sos Worcestershire
  • Două căni de lapte
  • 250 de grame de brânză Cheddar rasă

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 220 de grade Celsius. Puneți pastele la fiert, dar lăsați-le cu câteva minute mai puțin decât timpul trecut pe ambalaj pentru că acestea se vor coace și la cuptor.

În timp ce pastele fierb, puneți untul într-o tigaie la foc mic. Amestecați făina, sarea, piperul, muștarul și sosul Worcestershire. Amestecați constant la foc mic, până când sosul face bule și apoi îndepărtați tigaia de pe foc. Adăugați laptele și readuceți tigaia pe foc, amestecând constant. Adăugați brânza Cheddar rasă și lăsați pe foc până se topește.

Scurgeți pastele și adăugați-le peste sosul de brânză. Așezați amestecul într-o oală pe care o băgați la cuptor, unde o țineți 20-25 de minute.

Brioșe cu pizza

brioșe cu pizza

Ce poate fi mai bun decât o combinație de brioșe cu pizza? Știm cu toții că pizza este mâncarea favorită a copiilor, iar dacă o facem în formă de brioșe o să fie mult mai tentantă.

Ingrediente:

  • Foi de aluat din comerț
  • Jumătate de cană de pepperoni tăiat felii
  • Jumătate de cană de cârnați iuți tăiați felii
  • Jumătate de cană de brânză mozzarella
  • Sos de roșii

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Este indicat să aveți o tavă pentru brioșe sau puteți să faceți forme din hârtie de copt. Tăiați foile de aluat în forme triunghiulare și așezați-le în formele pentru brioșe, după ce le-ați uns cu unt înainte.

Într-un castron amestecați sosul de roșii, pepperoni, cârnații și un sfert din brânza mozzarella. Umpleți formele de brioșe cu câte două linguri din mixtură, apoi turnați peste brânză mozzarella.

Băgați-le la cuptor pentru 16-18 minute până când se topește brânza pe deasupra. Scoateți cu grijă brioșele din formă și serviți-le calde.

Dacă ţi s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde vei găsi şi alte articole interesante.

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()