8 accidente din bucătărie care au dus la super descoperiri culinare

Raluca Dumitrică
descoperiri-culinare-totul-despre-mame

descoperiri-culinare-totul-despre-mame

2. Clătite franţuzeşti sau Crêpes Suzette

Toată lumea ştie de clătite şi a mâncat acest preparat de nenumărate ori în viaţa lui. Dar nu multă lume ştie că faimoasele clătite franţuzeşti sau Crêpes Suzette, clătite cu un sos alcoolic caramelizat, au fost inventate din greşeală de un bucătar francez pe nume Henri Charpentier. Acesta se pregătea în 1895 să le servească unor oaspeţi de vază ai restaurantului din Monte Carlo în care lucra nişte clătite cu sos. Poate că din pricina emoţiei (printre oaspeţi se afla şi Prinţul de Wales, viitorul Rege Edward VII al Marii Britanii), chef-ul a ars sosul cu pricina, dar prinţul a declarat că desertul a fost delicios şi l-a rugat pe bucătar să denumească clătitele după însoţitoarea sa, o franţuzoaică pe nume Suzette.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa