8 accidente din bucătărie care au dus la super descoperiri culinare

Raluca Dumitrică
descoperiri-culinare-totul-despre-mame

descoperiri-culinare-totul-despre-mame

5. Fulgii de porumb

Crocanţii fulgi de porumb au fost inventaţi în anul 1898 chiar de americanul W.K. Kellogg, fondatorul ulterior al companiei omonime, şi de fratele său, Dr. John Harvey Kellogg. Accidentul fericit prin care cei doi au dat naştere unuia dintre cele mai răspândite produse din masa de dimineaţă a oamenilor de pe întreg mapamondul s-a datorat unui erori de producţie. Cei doi încercau să facă granola, acel produs crocant realizat dintr-un amestec de cereale, alune şi fructe uscate, dar au greşit modul de preparare şi rezultatul a fost divers, respectiv nişte cereale plate, în loc de micile conglomerate crănţănitoare. Extinzând procesul către porumb, rezultatul a fost un succes şi a devenit de atunci una dintre cele mai îndrăgite variante de consum a acestei cereale.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa