Beneficiile ceaiului din coji de nucă și ceapă

ceai

Ceaiul din coji de nucă și frunze de ceapă este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste pentru tuse sau dureri de gât provocate de o răceală sau de consumul unor alimente reci.

Frunzele şi cojile de nucă au calități dovedite în tratarea diferitelor afecţiuni. Totul se datorează funcţiilor depurative, antiinflamatoare, calmante şi cicatrizante pe care cojile de nucă le deţin. Totodata, ceapa este un vindecător natural, având efecte antiseptice și expectorante.

În acest sens, atât ceapa cât și cojile de nucă pot fi combinate pentru realizarea unei infuzii vindecătoare.

Iată, așadar, ce beneficii pentru sănătate are ceaiul coji de nucă și ceapă!

Beneficiile ceaiului din coji de nucă și ceapă – tratează tusea (seacă sau productivă) și durerile de gât

Secretul reușitei acestui remediu constă în folosirea cepei și a nucilor cu tot cu coajă. Ceapa se spală bine și se taie rondele. La fel, ucile se spală și ele și se zdrobesc. Se pune apa la fiert, împreună cu nucile, ceapa și scorțișoara (pentru a face ceaiul mai aromat și tolerabil) și se lasă să fiarbă înăbușit un sfert de oră. După acest interval, se stinge focul și se mai lasă la infuzat vreme de jumtate, cu capacul pus. Se strecoară și se adaugă mierea.

Ai nevoie de umătoarele ingrediente: o ceapă mare cu tot cu coajă, 6 nuci (cu coajă), 1 baton de scoțișoară sau un sfert de linguriță de scorțișoară, 2 litri de apă, 2 lingurițe de miere.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Dacă vrei să pierzi câteva kilograme, citește și: Ceaiuri care ard grăsimile

DISTRIBUIȚI
Intră în conversație ()