Ce poți face cu frunzele de piersic

TOTUL DESPRE MAME
frunzele de piersic

Știți cum puteți folosi frunzele de piersic?

De la flori, la fruct și frunze, acest pom cu roade dulci are o multitudine de caracteristici terapeutice. Iată ce poți face cu frunzele de piersic, ce poți trata și cum.

Piersicul, minunatul pom fructifer ce dă fructe hidratante și benefice pentru păr și pielea, este originar din China și a fost adus în Europa în Evul Mediu. Deși era considerat în trecut otrăvitor, căci sâmburii de piersic au în compoziție acid cianhidric, piersicile au fost mereu adorate.

De la flori, la fruct și frunze, acest pom cu roade dulci are o multitudine de caracteristici terapeutice. Iată ce poți face cu frunzele de piersic, ce poți trata și cum.
Ce poți face cu frunzele de piersic – frunzele de piersic, bogate în vitamine și minerale

Atât frunzele, cât și florile și fructele de piersic conțin vitamine și minerale demne de luat în seamă, precum calciu, cupru, iod, kaliu, potasiu, mangan, magneziu, zinc, celuloză, sulf, vitaminele din complexul B, vitaminele A și E. De asemenea se găsesc și ulei volatil, aldehide, acid valeric și multe altele.

Cine a avut posibilitatea de a sta la țară, știe că frunzele de piersic erau folosite în vechime în cazurile de arsuri și opăreli, din care se putea murea. Cataplasmele din frunze de piersic se fac în cazurile de arsuri, chiar și în cazuri mai grave. Se spune că tratamentul pentru arsuri cu frunze de piersic înlătură posibilitatea ca cicatricile să se mai vadă după vindecare.
Ce poți face cu frunzele de piersic – vindecă rănile vechi și arsurile

Cataplasmele cu frunze de piersic au fost folosite cu succes și în cazurile de cancer de piele. De altfel, dacă sunt pisate și stoarse bine, frunzele de piersic se pot pune direct pe rănile mai vechi, pentru a le vindeca și a dispărea cicatricea.

Un alt beneficiu al cataplasmelor cu frunze de piersic este și acela pentru tratarea aftelor, erizipelului și mâncărimilor de piele. Ceaiul din frunze uscate de piersic este excelent în cazl constipației, gutei și nefritelor.

Spălăturile locale sau băile de șezut cu infuzie de frunze de piersic sunt eficiente în cazul hemoroizilor. Iar în cazurile de cancer de col uterin se fac spălături vaginale cu ceai de frunze de piersic cât mai des.

Citește continuarea pe: clicksanatate.ro

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa